Хората, които обичаме, и онези, които са ни отгледали, живеят в нас. Ние преживяваме тяхната емоционална болка, сънуваме спомените им и знаем онова, което не са ни казали с думи – и това оформя живота ни по начини, които невинаги разбираме. Травмата се предава от поколение на поколение и се настанява в умовете и телата ни, сякаш е неразделна част от нас.

„Емоционално наследство“ е книга за семейните тайни, които ни пречат да разгърнем пълния си потенциал, създават пропаст между нашите желания и възможности и ни преследват като призраци.

В тази трансформираща книга д-р Галит Атлас, известен прихоаналитик, преплита историите на свои пациенти със своите собствени и стъпвайки върху резултатите от дългогодишните си проучвания, ни помага да открием връзките между нашите житейски проблеми и емоционалното наследство, което всички носим. Само когато издирим и изследваме тези призраци от миналото, можем наистина да променим съдбата си!

„Д-р Галит Атлас умело използва истории от своята практика, за да изследва археологията на травмата, предавана от поколение на поколение. Описанието на терапевтичния процес ще ви заплени – ще опознаете и пациентите, и терапевта, което от своя страна ще ви накара да се замислите за собственото си пътуване. „Емоционално наследство“ е съкровище за всеки, но е задължително четиво за онези, които се опитват да разберат травмата, терапията и изцелителния процес.“ – Д-р Брус Пери, автор на „Момчето, което беше отгледано като куче“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара