Участникът в телевизионната игра „Стани богат“ по бТВ Любомир Лазаров отвори въпрос за 100 000 лв., но не успя да отговори на него и си тръгна с 50 000 лв.

Снимка: Би Ти Ви

Въпросът, който го спря  бе: „На коя държава принадлежи единственото национално знаме с различни лицева и обратна страна?“ се оказа непосилен за него. Възможностите за отговор бяха: Либерия, Парагвай, Пакистан или Буркина Фасо.

След като се отказа, той маркира отговор: Либерия, а верният беше Парагвай. От едната страна на бялото поле е гербът на държавата, а от другата – държавен печат.

Лазаров е едва третият участник в 22-годишната история на играта у нас, който отваря последния въпрос.

Въпросът, който му донесе 50 000 лв звучеше така: „На коя дума завършват трите части на „Божествена комедия“ на Данте – „Ад“, „Чистилище“ и „Рай“? Отговорите бяха: Създател, Небе, Звезди, Надежда.  „Да маркирам ли първо, или да обяснявам“, каза Лазаров при появата на въпроса. „Думата е „звезди“, каза Лазаров. И дори рецитира последния стих в „Ад“: „И пак видяхме светлите звезди“ и края на „Рай“: „Любов, която движи слънцето и другите звезди“.

68-годишният Любомир Лазаров обяви, че не знае какво ще прави с парите, но със съпругата му обичат да пътуват. Държавата, която иска да посети е Португалия.

Любомир Лазаров е пенсиониран журналист. Работил е в БНР и в няколко вестника. Той демонстрира завидни познания, умело използване на жокерите, невероятно спокойствие и премерен риск. Аплодиран бе от съпругата си и един от внуците си и от публиката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара