„51 приказни планински кътчета от България“ е уникално по своята концепция и замисъл издание, което съчетава функционалността на пътеводител с богат илюстративен материал, характерен за луксозните фотографски албуми. Книгата, издадена от „Софтпрес, е дело на графичния дизайнер Радослав Донев, който следва сърцето си при подбора на местата, запечатани от фотоапарата му в последните осем години.

36 (1)

Резерват „Стара река“

Неговите над 150 пътешествия го отвеждат както при именити мраморни великани, така и до смълчани тайнствени кътчета, които предразполагат към съзерцание и медитация.

Radoslav Donev 2

Това е третият проект на Донев, който е създател на „Детска карта на България“ и „Детски атлас на България“. „Старая се да съм пример за синовете си – искам да ги науча да обичат и уважават планината, да познават родината си. Вярвам, че всеки притежава откривателски дух и не е необходимо да следваш маршрути или да разчиташ на приятели да те заведат някъде.“ – разказва Радослав.

21

Йончевото езеро

„51 приказни планински кътчета от България“ излиза едновременно на три езика – български, руски (превод Христина Йотова) и английски (превод Ивелина Казакова), което ще позволи на любителите на планината да споделят изживяването с приятелите си от цял свят.

51 prikazni planinski katcheta ot Balgaria

Изданието е прекрасен подарък за изкушените от планинските предизвикателства, за любителите на природните ни забележителности и за ценителите на добре уловения миг.

Radoslav Donev 1

Facebook Twitter Google+

0 Коментара