Основателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан станаха родители за пръв път на момиченнце. Новината за раждането на първото си дете съобщи лично Зукърбърг на профила си в социалната мрежа. Момиченцето е кръстено Макс.

markzuckerbergtatko

Зукърбърг съобщи още, че двамата със съпругата му даряват 99% от акциите си във Фейсбук, в течение на живота си, на новата им фондация „Чан Зукърбърг инишиътив“.

„Завещаваме 99 процента от акциите си във „Фейсбук“, чиято настояща стойност е 45 млрд. долара, и ще работим през целия ни живот, за да развием тази мисия“, пишат двамата в „Писмо до дъщеря ни“, публикувано в социалната мрежа.

„Тъй като ти даде началото на следващото поколение в семейството Чан Зукърбърг, ние ще стартираме инициатива с това име и ще съберем хора от цял свят, за да насърчим равенството между децата от следващите поколения“, пише в писмото.

В него се казва още, че семейството иска детето им да расте в един по-добър свят от сегашния, затова те чувстват морална отговорност не само към него, но и към всички деца от следващите поколения и ще се борят за каузата си.

От декларация на „Фейсбук“ пред американската Комисия за ценните книжа и фондовите борси стана ясно, че 30-тина годишният милиардер смята да запази мажоритарния си дял в компанията в обозримо бъдеще, като продава или дарява свои акции във Фейсбук на стойност не повече от 1 милиард долара годишно през следващите три години.

„Знаем, че това е скромен принос в сравнение с всички ресурси и способности на онези, които вече работят по тези въпроси, но искаме да направим това, което можем редом с много други хора“, пише в посланието си Зукърбърг.

„Ще остана главен изпълнителен директор на Facebook още много, много години, но тези проблеми са твърде важни, за да ги отложим, докато ти или ние станем достатъчно възрастни, за да им обърнем необходимото внимание“, уточнява Зукърбърг.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара