На 6 декември 2021 г.  от 22:00 ч. по БНТ 1 започва премиерният за България исландски сериал „В капан“. Всеки делничен ден, зрителите ще проследят историята на Андри Олафсон, началник на полицията в отдалечен град в Исландия, който решава мистериозно убийство. Ферибот превозващ 300 пътници от Дания към малко исландско градче е блокиран от тежък сняг и не може да напусне преди да отмине бурята. Осакатено и разчленено тяло изплува на брега, а непознат мъж е убит само преди няколко часа. Мълвата се разнася бързо, а пътниците на ферибота и жителите на града разбират, че всички са възможни заподозрени и убиецът е в капан между тях.

Веднага след световната премиера на „В капан“ на Международния филмов фестивал в Торонто през 2015 г., правата за поредицата са продадени по целия свят. Още на следващата година BBC Four започва излъчването на сериала, а разпространението в Америка е поето от компанията на Боб и Харви Уейнстейн.

Поредицата се появява и в платформата Netflix, където бързо печели интереса на зрителите. „В капан“ е носител на множество награди Edda от Исландската филмова и телевизионна академия, включително за най -добър телевизионен драматичен сериал. Сериалът е обявен за най-скъпият телевизионен сериал, правен някога в Исландия, като общите разходи се оценяват на около 6 500 000 EUR.

Криминалната драма „В капан“ е създадена от Балтасар Кормакур, по сценарий на Сигурйон Кяртансон и Клайв Брадли, а режисьори са Балтасар Кормакур, Балдвин Зофонисън, Оскар Тор Алексон и Бюркур Сигхорсън, а музиката е дело на носителя на Златен глобус Йохан Йохансон, Хилдур Гуднадотир и Рутгер Ходемайкерс. Десетте епизода на пилотния първи сезон са заснети в периода декември 2014 г. – май 2015 г. в Сиглуфьордур, Сейдисфьордур и Рейкявик, а снимките на втори сезон, който също ще бъде излъчен по БНТ1 в началото на следващата година, започват през октомври 2017 г.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара