Питър Джаксън, режисьорът на поредицата „Властелинът на пръстените“, ще заснеме документален филм за „Бийтълс“, използвайки 55 часа непоказвани кадри от началото на 1969 г., предназначени за пълнометражната продукция „Let It Be“.

Проектът е на корпорацията „Епъл“ и продуцентската компания на Питър Джаксън „Уинг нът филмс“. Той беше обявен на 50-ата годишнина от концерта на „Бийтълс“ на покрива на „Епъл рекърдс“ в Лондон.

В изявлението си за проекта Питър Джаксън обеща да направи зрителите свидетели на звукозаписния процес – преживяване, за което феновете на „Бийтълс“ отдавна мечтаят. „Това ще е като машина на времето да ни върне в 1969 г. и да седнем в студиото да гледаме тези четирима приятели да създават страхотна музика“, обясни режисьорът.

Кадрите за оригиналния документален филм „Let It Be“ са заснети, докато Джон Ленън, Джордж Харисън, Пол Маккартни и Ринго Стар репетират за едноименния албум и след това записват песните. Деликатните им отношения и разногласията, довели до разпадането на групата 18 месеца по-късно, се виждат във филма, който отдавна не се разпространява.

Питър Джаксън твърди, че кадрите, които той ще използва, показват колко са се забавлявали четиримата музиканти, докато са работели по албума, въпреки надвисналата раздяла.

„С голямо облекчение открих, че действителността е много различна от слуховете… Естествено има и драматични моменти, но не и раздори, както се говори“, каза Питър Джаксън. „Да гледаш как Джон, Пол, Джордж и Ринго работят заедно и създават от нищо песни, които сега са класики, е не само увлекателно, а и забавно, повдигащо духа и изненадващо задушевно“, допълва той.

През 60-те години „Бийтълс“ са искали да получат филмови права за „Властелинът на пръстените“, пише Би Би Си. Джон Ленън е искал да играе Амгъл, Пол Маккартни – Фродо. Те са се надявали режисьор да е Стенли Кубрик. Странно стечение на обстоятелствата е, че новият филм за „Бийтълс“ беше поверен на Питър Джаксън, който екранизира „Властелинът на пръстените“ през 2001 г. и спечели награда „Оскар“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара