Колко според вас са домакините, които почти всяка седмица правят основно почистване на жилището? Ако жената е само домакиня, то това вероятно е основното ѝ занимание, но пък ако е работеща майка и съпруга, то определено цялостното почистване не е толкова често явление.

Какво ще кажете за прането на дивана? Вярно е, че на практика тази мебел е една от най-ползваните от децата у дома. Това предполага и сериозни замърсявания, ако малчуганите обичат да похапват докато гледат своето любимо детско филмче. Не винаги обаче имаме възможност да наемем фирма за пране на дивани и остава да разчитаме на собствените си усилия за връщането на блясъка на тази любима мека мебел.

Правила за домашно пране на дивани

  • Задължително използвайте най-високата всмукателна степен на прахосмукачката си, за да можете да премахнете праха от тапицерията. Много домакини започват да третират директно с препарат и по този начин целият прах влиза дълбоко в тъканите и ефектът от прането всъщност е обратен. Вместо свеж, диванът дори ще изглежда замърсен и овехтял.
  • Текстилните тапицерии са строго специфични като материя, затова купувайте препарат, който е предназначен за пране и отстраняване на петна върху конкретната тъкан. За да не допуснете сериозна грешка и да опропастите красивия си диван, първо изпробвайте препарата на невидимо място, за да сте напълно сигурни, че няма да повредите меката мебел. Едва след това нанесете съобразно инструкциите и в количества, които няма да съсипят цветовете.
  • След като сте преминали през първите два стадия от прането е задължително да направите така нареченото изплакване. Тук нямаме предвид да полеете дивана с вода, а с мека памучна влажна кърпа да отстраните внимателно остатъка от препарата.

Със сигурност домашното пране на дивана доста се отличава от професионалното, но все пак е някакъв положителен вариант, с който да подобрите състоянието на меката мебел и да я освежите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара