Те имат… страхотен Апетит. Гладни са за сцена и за живот и искат да споделят това с колкото се може повече хора!

Всъщност „Апетит“ е проект-спектакъл, в който се събират емоционално, креативно и приятелски Здрава Каменова, Богдана Трифонова, Мариана Събева и Благой Бойчев. А отскоро в екипа е и сценографката Анна Янакиева.

Представлението е авторска комедия, която разказва историята на две гладни за живот жени. И по-точно – как една неуспяла радиоводеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение заради проваления си брак след точно един такъв съвет в ефир.

Срещата между двете е шумна,

бурна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си и каква е цената на това да бъдеш себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет…

Една история с две много гладни за живот жени, мъртво куче, призрака на чернокож рапър, оперен певец и пистолет ще ви накара да повярвате, че всички мечти стават все по-възможни особено ако си около 40-те.

Богдана познаваме от ефира на БГ Радио,

където вече 17 години води сутрешното шоу Стартер. Доста време тя е в ролята на успешна радиоводеща, а сега в спектакъла може да я видим как ще изиграе една неуспешна и смешна радиоводеща. Интересното е, че Богдана е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, но както самата тя казва – не си е изиграла игрането. Цели двайсет и две години по-късно се връща на театрална сцена, изкушена от предложението на Здрава Каменова.

Здрава Каменова

е актриса и драматург. Пиесите й са превеждани на португалски, френски, английски, японски. Има и шест награди за драматургия. Заедно с това е прекрасна майка на две деца и една котка. Тя е един от сценаристите на „Откраднат живот“, автор на мюзикъла „Скачай“ в театър „София”, на „Жената е странно животно“ в „Сълза и смях” и „Дом за овце и сънища“, проект на Максим Горки театър, Берлин, и Червената къща, София. Също така е автор на детските книжки: „Боб, малката метална кутийка с голяма мечта“ и „Чорапът, който промени света“. От няколко години работи и заедно с Мариана Събева.

Мариана Събева е другият драматург на проекта и негов продуцент. Тя е съавтор и на театралните постановки „Късметът на кукувицата“ и „Мовименто/вариации“, била е част от сценарния екип на сериалите „Столичани в повече“ и „Откраднат живот“, има над 10 години опит в писането за телевизия и реклама. Завършила е „Кино и телевизионна драматургия“ в Калифорнийския държавен университет.

Мъжът в екипа, а той е много важен, е Благой Бойчев – актьор, магистър по философия и режисьор. „Апетит“ е негов режисьорски дебют. Благой е един от основателите на Театър „Реплика”, а една от последните му актьорски изяви беше в постановката на Явор Гърдев – „Елхата у Иванови“.

Спектакълът вече имаше своите премиери на сцената на „Сълза и смях“! Следващите дати на представлението са: 7 март в „Сълза и смях”, на 13.03. в Пазарджик, на 19 март – Студио 5, на 22 и 23 във Варна и Бургас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара