Блок Кино е инициатива, която събира хората от кварталите на София, за да гледат заедно български филми на открито. Съседи и гости на квартала се настаняват на удобни мебели от ИКЕА и се наслаждават на специално селектирани филми в междублоковите пространства. Тази година прожекциите от Блок кино вече започнаха, продължават до 19 август, a входът за тях, както винаги, е свободен.

Кварталите, които ще посрещнат ново игрално и документално българско кино тази година, са: Княжево, Света Троица, Младост, Хиподрума, Изток, Надежда, Гео Милев, Сухата Река, Зона Б-5 и Дружба. В програмата на Блок Кино 2017 са включени 20 късометражни и пълнометражни игрални филма, които ще забавляват жителите на столичните квартали, a документалните прожекции са 5.

За първи път тази година по инициатива на ИКЕА Блок Кино излиза и извън София и ще гостува в Перник на 19 август с документалния филм „Пощальонът“.

По време на всяка от документалните прожекции, ИКЕА организира и специален приключенски кът с продукти от лятната си колекция. Зрителите могат да се снимат и споделят снимката си в Instagram с #мястозаистории и #истинскихора, за да участват в томбола за награди, с които могат да продължат летните си приключения.

Ето и програмата от документални филми:

27 юли – “Пустиняци”- реж.Цветан Драгнев, 66, 2017/ квартал Младост (паркът до „Община Младост“)

1 август – “От Кремона до Кремона”- реж. Мария Аверина, 75, 2017 / квартал „Хиподрума“ (51 СОУ)

3 август  – “Дългият път към дома” – реж. Боряна Пунчева, 70, 2013/ квартал „Изток“ (паркът до КАТ)

9 август – “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016 / квартал „Гео Милев“ (парк „Гео Милев“)

август – “Реки без мостове”- реж. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, 75, 2013/ / квартал „Зона Б5“ (парк „Възраждане“)

19 август – “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016  / Перник

Всички прожекции започват от 20:45. Вход свободен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара