Докато мъжкият вкус не е категоричен относно големите дупета на дамите, то учените нямат колебания: по-едрите отзад жени са по-здрави и по-интелигентни. До този извод са стигнали изследователи от университета в Оксфорд.

Учените са открили, че излишната мастна тъкан в долната част на тялото, по-специално бедрата и задните части, действа като бариера срещу сърдечни заболявания, диабет и други заболявания, свързани със затлъстяването.

Изследванията твърдят, че по-голямото дупе е показателно за значително съхранение на мазнини от Омега 3 и благоприятни нива на лептин. Омега-3 мазнините се свързват с повишаване на мозъчната функция, паметта и когнитивните способности като моторни и езикови умения, докато лептинът е хормон, който регулира апетита.

Според учените също така децата, родени от майки с широки бедра и ханш, са по-интелигентни от децата на майки с малки задни части. Съществуват доказателства, че съдържанието на мазнини в майчиното мляко се получава от долната половина на женското тяло. Съответно, тези с повече мастни натрупвания, които съхраняват по-високи нива на Омега 3, имат кърма, обогатена с мастни киселини.

Лекарите отдавна са обявили, че тялото с форма на круша се радва на по-добро здраве, отколкото това с форма на ябълка. Наднорменото тегло, натрупано около талията, е признак за редица здравословни проблеми, особено сърдечно-съдови.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара