Гинекологичен кабинет, чиято дейност се спонсорира от фондация „Докосни щастието“, отвори врати във Враца за хората от най-бедния регион в страната. В него преглежда д-р Дионисия Куцюруба – акушер гинеколог, онкохирург, специализирала е патология на шийката на матката и естетическа гинекология в Англия, както и мамология във Франция, един от създателите на Гръцкото общество за нарушения на половете.

Кабинетът е създаден и изцяло финансиран от Фондация „Докосни щастието“. 
Водещата идея в инициативата на фондацията е да предостави здравни услуги с внимание не само към клиничния резултат от лечението, но и към емоционално-психологическия комфорт на пациентите. Освен гинекологични прегледи кабинетът предлага и хирургично лечениена всички видове онкозаболявания на женската полова система. Фондацията поема 70% от цената на услугите в кабинета.

Мисията на „докосни щастието“ е да отговори на здравните и социални дефицити в българското общество, предоставяйки   достиженията на водещи медицински  умове и практики  в света, въвеждане на иновативни технологии, съчетани с грижа и състрадание към пациента.

При откриването д-р Куцюрба изнесе беседа за превенцията. Целта е да провокира дамите да говорят за проблемите си и да търсят информация и помощ за тях, както и да се научат да разчитат сигналите на тялото си.

“Колко сила, воля, търпение, старание, страх, мълчание и предразсъдъци стоят зад женската красота – само жените си знаят. Колко по-лесно би било, ако всички се доверяват на техния верен съюзник в грижата за здравето – превенцията. Тогава ще са направили първата най-голяма крачка – да обичат себе си.“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара