След вълнуващото начало на епизод едно от „ПОРТАЛЪТ“ – зрителите очакват с нетърпение втората серия, която ще се излъчи тази неделя (9 май) от 21:00 ч. по БНТ 1.

В началото на историята станахме свидетели как животът на криминалния психолог Крум Бонев (Велислав Павлов) се преобръща, когато на прага му се появява неочакван гост – неговият изчезнал преди 40 години вуйчо – доц. Димо Троянов – Джингиби (Александър Кънев). Той е непроменен и млад и на всичкото отгоре твърди, че е извършил квантов скок във времето. Изкушен от знанието, че съществува времеви портал, Крум преминава през него и се озовава в 1979 г.

Във втория епизод на сериала, ще видим как Крум, решен да промени събития от миналото, довели до трагедия в семейството му – преминава отново през Портала и попада в 1979 г. на самия 9 септември, смесвайки се с тълпата на манифестацията. Въоръжен със знанията на новия век, той успява да се внедри в обкръжението на естрадната звезда Жана Янева (Стефания Кочева).

В серията ще видим големите актьори Татяна Лолова като жена с буржоазен произход, репресирана от режима, Михаил Мутафов в ролята на свещеник, когото Крум помни от детството си и Мария Стефанова като Дора Бонева – майка на Крум и сестра на Джингиби. Ролята на Дора като млада се изпълнява от Илиана Коджабашева.

Във времето от 1979 г. ще попаднем сред колоритна компания, която празнува рождения ден на голямата певица Йорданка Христова (в ролята Мария Илиева). Джулия Бочева е обещаващата за времето си певица Ани Лиянова, чийто образ се развива по-нататък в сериала. Герасим Георгиев – Геро се превъплъщава в  черноборсаджия, който снабдява хайлафа с модни дрехи и всевъзможни джаджи. Георги Златарев и Константин Еленков са в екстравагантни роли на модни музиканти. Всички те се събират в култовото за това време място – „Яйцето“, а негов управител е другарят Масларски, изигран от Даниел Цочев. Забавният и типично соц барман Гого пък е представен от Ники Станоев.

В 2019 г. Джингиби не устоява на изкушението да проследи тайно сестра си и нейната дъщеря.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара