„Територията на моята любов“ на прочутия режисьор, актьор и продуцент Никита Михалков е пример за ярка автобиографична проза.

Cover-Teritoriyata-na-moyata-lyubovНови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за живота му: за взаимните чувства и драматичната раздяла с Анастасия Вертинска и за любовта на живота му – съпругата Татяна; за военната служба на Тихия океан и Камчатка; за неговите незабравими роли и постановки. Михалков с охота разбулва много тайни на актьорското и режисьорското майсторство, а задълбочените му размисли се редуват с почти авантюристичната интрига и неподражаемото му чувство за хумор.

Никита Михалков е сред най-влиятелните и уважавани съвременни руски режисьори, брат на също толкова талантливия Андрей Кончаловски. През 1974 г. е режисьорският му дебют Свой сред чужди, чужд сред свои, в който се изявява и като актьор и съсценарист. Филмът се радва на успех, затвърден от последвалите го Незавършена пиеса за механично пиано, „Няколко дни от живота на И. И. ОбломовРодня и други. Филмът му от 1994 г. Изпепелени от слънцето печели „Златна палма“ от Международния кинофестивал в Кан и „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара