Сигурно сте попадали на клипчета и снимки на колоездачи, каращи с лекота и завидна скорост по стълби, стръмни тесни улички, прескачащи коли, камиони и други нормални за градската среда препятствия, а сега ще имате възможността да го видите на живо, защото нещо точно такова е напът да се случи и то на родна земя.

1

На 9-ти май старопрестолната столица ще приеме едно от най-атрактивните събития тази пролет. Търново Даунтаун ще предизвика някой от най-добрите родни и чуждестранни колоездачи, като ще ги изправи пред огромно предизвикателство.

Състезателното трасе е с дължина от 1200 метра и е изпълнено с множество стълби, тесни калдъръмени улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции, дори един Нисан Juke, който състезателите ще трябва да прескачат. Трасето стартира от стрелбището, преминава през гората, продължава надолу през квартала и достига до площад Поборнически.

Blake Samson

Специално за състезанието в България ще пристигне един от главните организатори на Световните градски серии и про атлет на Ред Бул – Филип Полк, който е натоварен със задачата да направи оглед на мястото и организацията на събитието, за да може догодина състезанието да бъде кръг  от световния турнир.

До този момент за участие са се записали над 100 човека и бройката се увеличава ежедневно.

URBAN-SERIES_POSTER

Търново Даунтаун ще бъде първият кръг от Българските градски серии, които ще се проведат през целия май месец в три родни града и имат за цел да популяризират спорта сред младите и да накарат повече хора да карат колела в града и в планината. Следващия кръг за четвърта поредна година е част от карнавалната програма на Габрово и традиционно ще се проведе на 17-ти май. Финалът на турнира ще бъде на 30-ти май в Плевен, а човекът, събрал най-много точки от целия турнир, ще получи място за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава.

След финала на състезателната част събитието ще продължи от 19 часа на паметника на Асеневци, където ще има парти с музика, бар, голяма въздушна възглавница, върху която ще се скача с колела и ще се изпълняват различни атрактивни трикове, изложбена зона с рекламни шатри на Oakley, Nescafe, Рам байкс, Анимал, Скот България, както и други интересни активности.

Вход свободен!

За допълнителна информация следете www.facebook.com/urbanseries и www.conceptcreative.org

Facebook Twitter Google+

0 Коментара