Пазарът на бутилирана вода в България нараства с 5,1% в обем през 2019 г. според AC Nielsen България. Данни на Девин ЕАД от агенции за проучвания изчисляват обема на пазара до общо над 660 милиона литра.

„Наблюдаваме непрестанен ръст в консумацията на бутилирана вода на глава от населението. През 2019 тя достига средно близо 96 литра. Увеличението е част от продължаваща тенденция българските потребители по-често да избират натурална бутилирана вода вместо алтернативи, сред които и безалкохолните напитки. През 2010 г. консумацията беше средно под 63 литра на човек, което прави общо увеличение от 52% за период от почти 10 години. Въпреки това,

България изостава от останалите пазари

в региона по отношение на консумацията на бутилирана вода – например в Гърция тя достига 135 литра на глава от населението за миналата година, а в Румъния – 111 литра на глава от населението“, каза Томас Кренбауер, главен изпълнителен директор на Девин ЕАД.

През 2019 г. Девин ЕАД отчита отлични резултати на силно конкурентен и динамичен пазар. Производството на компанията нараства с 5,6% в брой бутилки в сравнение с 2018 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара