Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва 7-мия си рожден ден с празник за децата и семействата на открито в парка на София Тех Парк. Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа. С този голям празник за малки и големи ще отбележим своя рожден ден и още по-важно: началото на ваканцията! Това ще бъде първото в София събитие без отпадъци, което е подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк. За осъществяването на празника търсим доброволци.

„Над 20 организации, спортни клубове, компании ще ни зарадват за рождения ни ден с интересни занимания за хлапетата през лятото, вкусна и полезна храна и лакомства, възможност за семействата да се забавляват заедно. Но тази организация изисква и много работа, с която не бихмe се справили сами, а с приятели като вас. Ще спомена само, че при нас доброволците – често семейства с деца се забавляват даже повече, отколкото посетителите и всички са доволни и усмихнати.

Ще ни е нужна помощ за пренасяне и подреждане

на тежките маси, столове и чадъри за участниците в събитието, за координиране на различните дейности по време на събитието и насочване на посетителите, за насърчаване на всички посетители да ползват контейнерите за разделно събиране на отпадъци, за поддържане на мястото на събитието чисто и без отпадъци, защото това ще е първото в София спортно събитие без отпадъци с подкрепата на BG Бъди активен.

В парка ще бъде поставен Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. С поставения Шишеяд се присъединяваме към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ –

“Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“,

която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“.Ще се радваме да подкрепим фотограф/и, които биха искали да запечатат в снимки събитието, а ние после да ги споделим и да популяризираме работата им. Приканваме и младежи над 14 години да се включат с разрешение на родителите, със специална декларация, която ще предоставим“, казва Мая Цанева, председател на сдружението“.

Ваканциада се провежда в рамките на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме! на сдружение BG Бъди активен и част от платформата „Събития #БезОтпадъци“. С всички спортни събития в рамките на събитието се присъединяваме към Спорт#БезОтпадъци на същата организация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара