Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва 7-мия си рожден ден с празник за децата и семействата на открито в парка на София Тех Парк.

Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа – с този голям празник за малки и големи ще отбележим своя рожден ден и още по-важно: началото на ваканцията. Това ще бъде първото в София събитие без отпадъци, което е подкрепено от БГ Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк.

Спорт за всички и на открито! Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене, стрелба с лък са част от спортните ни предложения за децата.

Ще има и готварска и арт работилници, Книговище отново ще ни покажат колко е забавно да четем заедно, ще разберем как да учим история лесно и бързо с игра и с викторини, ще има и роботи. Ще си поговорим как да бъдем в безопасност онлайн. Ще ви покажем и първите в България тетрадки за многократна употреба, които се рециклират.

Елате и вижте наживо как се прави радио предаване с нашите партньори от Радио София.

За да не сме гладни, ще се погрижим да имаме

полезни лакомства и безвредни близалки,

вкусотии с киви, ще научим от първа ръка защо е важно да приемаме рибено масло, как колагенът поддържа спортуващите силни. Район „Младост“ ще представи интересни предложения за децата от района през ваканцията.

В парка ще бъде поставен Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. С поставения Шишеяд, се присъединяваме към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Идеята е част от програмата на сдружението „Място България“.

И тъй като сме рожденици, ще има и подаръци…за децата! Ние ви каним да подкрепите три каузи, свързани с децата, като подарък към нас:) – за лечението на Радост, за повече съоръжения за игра за деца с увреждания и в полза на организация, която предоставя закрила на жертви на домашно насилие. Ще можете да закупите за добрата кауза ръчно изработени играчки и предмети, както и куп полезни неща за дома и децата.

Каузи

Фондация „Можем заедно“

Фондация „П.УЛ.С“Помощ сега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg)

Да се обединим за Радост – Да се обединим за Радост (pavelandreev.bg)

В онлайн събитието ще има форма за записване в различните формати  на място. Тъй като няма да се справим сами, търсим и доброволци. Ще се радваме да се включите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара