Трима творци от два континента работиха цяла година върху поетичен календар, който вече се продава с кауза.

„Всичко започна в една лятна привечер, когато Аделина Христова, PhD, филолог, преводач и собственик на издателство AzBukiVeri LLC в щата Пенсилвания, прочетe моята все още неиздадена стихосбирка. И веднага й хрумна следната идея: заедно с американския поет Майкъл Бурго да преведат цикъла „От сезон на сезон“. А за илюстратор да поканим Калин Николов – художник, изкуствовед, куратор. Четиримата работихме заедно една година, докато в един момент Майкъл си призна: Поезията на Павлина толкова ме вдъхнови, че по нейните  стихотворения съчиних нови 12!“ Така, от преводач и консултант, Майкъл се превърна в съавтор.“ – това разказва Павлина Михайлова – автор на стиховете, журналист, лекар, сценарист, пътешественик, доброволец, автор на книги с пътеписи и есета, магистър по опазване на околната среда. Някои от стиховете вече са публикувани в сп. „Жената днес“.

Идеята на издателя е всеки читател да потърси вдъхновение и да изпрати своя интерпретация на стиховете и картините на мейла на издателството azbukiveri@gmail.com. Най-добрите творби ще влезнат в календар за 2023-2024 година.

А тъй като Павлина Михайлова е председател на сдружението „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“, беше решено този календар да се подарява на всеки, който направи дарение на сдружението. Затова/

Поръчайте един календар за 20 лв., което включва и доставка до офис на спиди. На мейла на сдружението covidplasma19@gmail.com напишете телефон, име и адрес на спиди.

Можете да направите дарение и чрез пей пал или банков превод.

https://www.youtube.com/watch?v=BEpGCHmM1_Q

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара