Обожавам декември. Това е любимият ми месец, и то всяка година. Естествено, това включва да е най-неорганизираният ми месец, защото мисля, че през този период дори най-организираните хора, които са зодия Дева с асцендент Дева и луна в Дева също започват да изпитват леко затруднение с ежедневните задачи, наредени като музейни експонати в мислите им.

Декември е един динамичен младеж, който те хваща за ръката и те повлича от събитие през събитие с малко лъжливи почивки, а накрая, когато погледнеш назад, си казваш: „Ето! Чудеса съществуват!“

Енергията на хората е по-различна и не говоря за изкуствените добрини, на които малко или много всички се поддават, а на блясъка, красотата и искрената доброта, която сякаш се движи с невидимата си, но доловима осанка между семействата, които се събират, за да се видят, и приятелите, които си разменят сладки подаръци на по чаша греяно вино.

За момент си мислиш, че всичко е напълно нормално и е както беше преди цялата тази пандемия. Хората не ги е страх да се усмихват, топлят си носовете с ръце, а не с маски и дори са

достатъчно смели да се прегръщат.

Днес бях навън за първата доза коледни подаръци и осъзнах, че имам нужда да споделя няколко много важни неща. Да, това ще е нещо като наръчник за по-добра емоционална организация през декември и със сигурност ще ви донесе известна лекота.

Не намирайте време за хора, които наистина не харесвате. Това е първото и много важно правило. Не губете време, което нямате, за да го прекарвате и да го отдавате на хора, които дълго време не може да определите какво правят в живота ви. Обграждайте се с хора, на които им пука за вас и на вас ви трепва отвътре за тях. Хора на които няма да им се свиди да ви купят нещо дори и мъничко за празниците и ще ви го поднесат така, че да усетите сърцето им, което е избирало с внимание за вас. Времето, което прекарваме с хора, които наполовина харесваме е пропиляно време. Пишете го дъждовно с кал, локви и без удоволствието от една наистина хубава лятна буря. Ще успеете да освободите голяма заряд от енергията си и огромен период от време, ако престанете да претендирате, че харесвате някого, когото не чувствате сходен, и потърсите човек, който ще се чувства на място около вас, а вие ще блестите в компанията му. Говоря за приятели, секс партньори, гаджета, близки и далечни под всякаква форма хора. Има милиарди хора на тази планета наистина не изпитвайте страх, че няма да откриете човек, който напълно ще ви харесва, както и вие него.

Преминавам към второто важно правило. Не очаквайте всички да са добри, но

бъдете самият вие добър с всички.

Понякога съдим по-сурово хората наоколо, че не са деликатни, внимателни, солидарни и съпричастни с останалите, че не участват в добри каузи и не са социално ангажирани, докато самите ние правим изключително гадни неща, които само ние си знаем. Обаче сме свикнали и си затваряме очите. Всеки път, когато решите да осъдите някого, че не е бил достатъчно добър, преди това направете нещо добро вие.

Не се пълнете с нови и ненужни вещи, а изпълнете ежедневието си с малки актове на доброта към себе си и другите, които ви помагат да се чувствате по-смислени, ценни и бих казала самоуверени. Всеки път, когато подарим на друг добротата си и не очакваме нищо друго в замяна, ние печелим. Какво ли? Най-добрата версия на себе си. И увереност, която нито новите ботуши, нито новите гримове и процедури могат да ни накарат да усетим.

След като приключите с качествения подбор и добрите маниери, е време за другите дребни нещица. Въпреки натоварената програма, намирайте време, за да се успокоявате и релаксирате. Запалете ароматна свещ в офиса си, гответе с вино и съвсем нямам предвид да го слагате в пастата, а да си налеете една хубава чаша розе, докато си приготвяте вечеря и да си пуснете някакво готино парче от миналия век. Направете си масаж на краката или на ръцете с подхранващи масла, което ще успокои кожата, която и без това премръзва навън. Създайте си всеки ден по един ритуал, който да ви освобождава от напрежението. Правете си такива малки подаръци, за да сте подготвени за всички предизвикателства, които декември ще ви донесе.

Декември е хлапак, но е много взискателен тип. Той приключва едва когато ви вземе последната силичка – затова се съхранявайте и правете комплименти, казвайте добри думи на хората, които ги заслужават. Имаме ръце, за да галим любимите си хора, а също така има добри думи, които могат да насърчават хората да продължават с доброто си поведение като им казваме, че са на прав път и по този начин им галим не точно егото, но онова отвътре в тях, което генерира добротата проявена навън.

Животът е прекрасен, само ако ние се научим как да го удържим и да си го направим такъв!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара