Бог върви редом с бежанците, каза папа Франциск в празничната литургия на площада пред катедралата „Свети Петър“ в Рим. Главата на католическата църква посвети тържественото си традиционно слово на страданията на невинните във войната в Сирия.

Папата призова да спре смъртта и ужаса в Близкия Изток. Той се помоли за утеха на тези, които страдат от глад и войни в Сирия, Украйна, Судан, Сомалия и Конго.

„Бог върви редом до онези, принудени да напуснат родината си заради въоръжени конфликти, терор и подтиснически режими“, обяви Франциск и се помоли Господ да дари сила на световните лидери, за да спрат войните и търговията с оръжие. Папата разкритикува също корупцията и несправедливостта, които разпъвали на кръст човешкото достойнство.

Главата на католическата църква припомни историята на дева Мария и Мария Магдалена, които отиват на гроба на Исус. „В техните лица виждаме опечалените майки, деца и всички, които изпитват болката на мизерията, трафика, на онези, които се сблъскват с презрението, защото са имигранти и сираци без родина“, каза папата, цитиран от „Кориере дела Сера“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара