Реализацията ни в живота зависи пряко от това, какво самите ние мислим за себе си. Често обидата и болката от миналото ни, от беззащитното детско съзнание, предизвикват погрешното ни поведение в зряла възраст. 15 минути на седмица, посветени на това упражнение, ще ви помогнат да намерите вътрешното си спокойствие и емоционалната си независимост.

mother-15504_640

Упражнение „Вътрешно дете”

Седнете или легнете удобно и се отпуснете. Представете се на мястото, където сте живяли на възраст 4-6 години. Обиколете мисловно това място, огледайте познатите стаи и мебели…използвайте всичките си усещания, за да се върнете в онази реалност… След като се настроите към нея, потърсете вашето вътрешно дете в една от стаите – то ще бъде там някъде, съвсем самичко.

Когато най-накрая го намерите, кажете му, че сте дошли тук за да станете неговия най-добър приятел. Изслушайте го, поговорете за неговите притеснения, утешете го и му покажете, че го обичате такова, каквото е … Вашето вътрешно дете има нужда от обич, топлина, внимание, уважение, грижи и разбирателство! Наблюдавайте как то се променя, когато ги получава от Вас!

Още от Ирина Недялкова на: http://effecenter.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара