Открийте Европа, каквато не сте я виждали досега, в третата част от зашеметяващата документална поредица „Европа отвисоко“, която ще се излъчва по National Geographic от 19 септември, неделя, от 22 часа.

Снимки: National Geographic

Новата поредица от шест части предлага невероятен поглед към някои от най-красивите културни и географски забележителности в Норвегия, Хърватия, Португалия, Швейцария, Ирландия и Исландия, като отвежда зрителите на вълнуващо визуално пътешествие из всяко от тези места.

„Европа отвисоко“ представя спиращи дъха въздушни кадри, които дават уникална перспектива за това как традициите, инженерните постижения и природните чудеса са оформили континента, и обрисуват един динамичен портрет на региона и хората, които го поддържат жив.

Всеки епизод от новия сезон е посветен на определена европейска държава. Това впечатляващо визуално пътешествие поставя акцент както върху творенията на природата, така и върху

човешките истории и инженерните постижения,

които продължават да оформят тези велики съвременни нации и до днес.

Чрез кадрите в поредицата зрителите ще могат да се извисят над добре познати места като древния град Стон в Южна Хърватия, който е ограден от причудлива стена, простираща се в зигзагообразна форма далеч отвъд града през близките хълмове. В Португалия камерите прелитат над най-дългия пешеходен мост в света, извисяват се над приказния замък на Синтра и показват от птичи поглед как сърфисти изпробват късмета си на най-големите вълни, подходящи за сърф, в света.

В Норвегия дронове се издигат над драматичните пейзажи на отдалеченото селце Инсет на Полярния кръг, докато малки хъскита преминават през последното си обучение, преди да станат пълноправни членове на кучешки впрягове за шейни. Междувременно в Исландия камерите следват археолози, които се борят с вулканичните изригвания, за да спасят част от историята на викингите.

Дроновете успяват да уловят кадри на гърбати китове, които рядко са забелязвани на повърхността, и разкриват как снегорини, които следват внимателно планирана „хореография“, се борят да изчистят пистите на летището през зимата.

Поредицата включва и спиращи дъха гледки от Croke Park в Ирландия, който е дом на галските спортове и има репутацията на една от най-добрите игрални площи в света.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара