Първият епизод от новия социален проект „Бригада нов дом” ще се излъчи на 10 март по  bTV.

Brigada nov dom_1 epizod (19)

Предаването ще срещне зрителите със семейства, които нямат възможност за достоен живот. Въпреки усилията им, те живеят на границата на екзистенциалния минимум и са безкрайно отчаяни. Семействата, които участват в предаването, нямат никакви пари за „черни дни”. Всички те копнеят за по-хубав дом, но се чувстват безпомощтни пред съдбата, която ги е застигнала.

Brigada nov dom_1 epizod (40)

Пратеникът на „Бригада нов дом” е Мария Силвестър, която се среща със семействата, за да види с очите си окаяните условия, в които живеят. С нейна помощ и с тази на строителите на чудеса, и нови мечти – екипът на главен бригадир Караджов, съдбата на шест семейства ще се промени.

Brigada nov dom_1 epizod (31)

И докато всяко семейство е на почивка за 5 дни, мрачните им апартаменти ще се превърнат в уютен дом. „Бригада нов дом” не може да промени съдбата на своите герои, но може да им върне достойнството и усмивките обратно.

Brigada nov dom_1 epizod (7)

Първото семейство, с което „Бригада нов дом” ще срещне зрителите на е това на самотната майка Маргарита Махитци и децата й Дейвид и Кърстин. Апартаментът, в който те живеят в краен столичен квартал, застрашава дори здравословното им състояние. Влага и мухъл са се настанили трайно в дома на семейството. Плочките, тапетите и мазилките буквално падат от стените, а кухнята, банята и стаята на Маргарита са в катастрофално състояние.

Brigada nov dom_1 epizod (10)

Маргарита е изоставена от първия си съпруг, а вторият в продължение на 7 години подлага семейството на физически, психически и емоционален тормоз. Неведнъж Дейвид е викал полиция заради семейни скандали. След много трудни моменти, най-накрая Маргарита успява да изгони втория си мъж и да започне сама да се справя с отглеждането на двете си деца.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара