Fibank представи традиционния си благотворителен календар за новата 2020 година в литературен клуб „Перото“ в навечерието на празниците. Този път той е осъществен в партньорство с Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и ентусиастите от приюта за бездомни животни Animal Rescue Sofia.

Изящни портрети на младите грации от ансамбъла по художествена гимнастика, държащи в прегръдките си животни, подслонени в приюта Animal Rescue Sofia, украсяват всеки един от дванайсетте месеца.

Майсторските фотографии на Петър Пешев напомнят картините на старите майстори. В очите на изоставените животни грее топлина и обич, каквато те заслужават да получат в нов дом и при нов приятел, който ще се грижи с любов за своя избраник.

„Горди сме, че красотата и добротата са част от нашето послание в този благотворителен календар. Нашите

момичета са героите на нашето време –

те блестят като истински диаманти с прекрасната си човешка същност“, сподели президентката на БФХГ Илиана Раева. „Обръщам се с благодарност към нашите партньори от Fibank, които за поредна година помагат на българската художествена гимнастика да върви към своята олимпийска мечта“, добави тя.

Надя Станчева, управител в Animal Rescue Sofia, благодари за подкрепата с думите: „Вярвам в чудесата и виждам добротата, защото те са навсякъде около мен. Всяка усмивка, всяка размахана опашка, всеки спасен живот – това са чудесата в моя свят. А те са възможни единствено заради добрината на хората. Вярвам, че всеки път е по-лек, когато вървиш по него с приятел. От името на четириногите обитатели на приюта ни благодаря на Fibank, задето станаха нашият приятел по пътя!“

Всички, които желаят да подкрепят на свой ред благородната инициатива, могат да придобият календара срещу сумата от 10 лв. във всеки клон или офис на Fibank, до изчерпване на количествата. В края на кампанията банката ще удвои събраните пари.

„Ежегодният ни благотворителен календар е традиционна вече инициатива, в която сме последователни още от 2012 г. Във всяка от изминалите 8 години той е бил посветен на различна кауза, свързана със спорта, изкуството и значими социални проекти. Този път благородните мисии са две, а събраните средства ще бъдат разпределени по равно между двете организации – Българската федерация по художествена гимнастика и приютът за домашни любимци Animal Rescue. Това обаче не е само благотворителен календар, това е и произведение на изкуството“, заяви Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на Fibank

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара