„Подводна зависимост“. Така е нарекъл изложбата си инструкторът по подводни спортове Пламен Вукадинов. Тя ще бъде открита в Националния антропологичен музей на 18 декември от 18 часа.

Фотографии, които хващат приятелски за ръка всеки и го водят в един много различен свят. Свят, който разказва приказки. Свят, в който обитатели и гости са любопитни един към друг. Там е мястото, където приятелството е много по-силно от това, на което сме свикнали. Място, където всеки вярва на другия и знае, че може да разчита на него. Там, под водата.

Събитието е с кауза. Благотворителна! Средствата от всяка една закупена снимка ще отидат в помощ на ParaKids.

Фотографиите на Пламен са част и от още нещо – Дарик Благотворителен търг в подкрепа на две каузи – недоносените деца на България и децата от аутистичния спектър.

Преди година Пламен Вукадинов предостави на тази инициатива своята книга „Адреналинът е моята стихия. Истински истории от Голямото синьо“.

Той е и основна движеща сила в предаването на Дарик „Голямото синьо“. Неделя, след новините в 8 и половина сутринта.

ParaKids е организация, която предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички, независимо от техните възможности, а визията е всяко дете да е двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейности.

Това което различава ParaKids от всички останали организации, предоставящи спорт за хора с различни възможности, е разнообразието от спортни дейности. Ние предоставяме както целогодишни занимания и тренировки, така и сезонни спортове и еднодневни събития. Деца и възрастни имат достъп до занимания по: адаптирано плуване и водна рехабилитация; адаптирани алпийски ски; спортни лагери през различните сезони (сърф, каяк, плуване, планински преходи, ски) и еднодневни събития ( Спортен празник „За всяко дете“, Софийски маратон, Национален турнир по адаптирано плуване и др.)

Средствата, събрани по време на благотворителната изложба ще бъдат инвестирани в децата на ПараКидс в две направления:

  • Социални стипендии, които да осигурят безплатни занимания за деца от семейства с по-ниски доходи.
  • Спортни стипендии за деца – шампиони, които показват много добри резултати и имат нужда от допълни занимания за преследване на изключителни постижения и призови места в състезания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара