Точно две години след „Смисълът“ излиза новият роман на Людмила Филипова „Контактът“. Освен че създава приковаваща вниманието история за най-големите тайни на живота и Вселената, писателката отново изненадва читателите – този път с нетрадиционния формат на книгата. Нестандартното издание има две уникални лица – романът „Контактът“ и научно-популярната част „Отговорът“.

Людмила Филипова майсторски ни въвежда в процесите във Вселената, за да научим за съвременните открития за нейната структура, минало и бъдеще, както и за самите нас.

„Контактът“ изправя читателя пред мистериозни видения, чудата машина, загадъчни сигнали от космоса и непознато досега знание, скрито в древни тайни. Замесени са НАСА, Пентагона, учени, правителства и тайни служби от цял свят. Може би човечеството най-сетне ще преживее срещата, която е очаквало от зората на историята си.

Сюжетът въвлича в епично приключение. Докторът по астрофизика Даниел Аштън опитва да разбере целите на загадъчната си спътница, с която издирват ключа към неразгадано светлинно послание, записано в Космоса. Разчитането му би разкрило тайните на Вселената, на физиката и на човечеството: защо хората са точно тези, които са; защо точно на планетата и в тази вселена и какъв е смисълът на всичко това. И едно различно лице на любовта.

В другата огледална част, „Отговорът“, читателите имат възможност да открият научни обяснения по темите за Бог, астрологията и астрономията. В нея по теми са разпределени факти и информация, които според Людмила Филипова са не само любопитни, но са и съществени за съвременните жители на планетата. Двете части на книгата за вплетени, но могат да се четат и абсолютно независимо.

Десетки въпроси търсят своето обяснение в книгата: Къде се извънземните? Как и къде се е зародил животът? Какво точно са тъмната материя и тъмната енергия във Вселената и с какво ни засягат те? Как се раждат и умират звездите, за да се родят хората и планетите? Как да спасим планетата си? Къде да търсим злато и диаманти? Какъв е смисълът? Има ли други вселени? Какво е било началото на Вселената и какво я очаква за в бъдеще?

Людмила Филипова майсторски ни въвежда в процесите на живота и неговата еволюция, за да научим за съвременните открития, за миналото и бъдещето, но най-вече за самите нас.

Официалната премиера на „Контактът“ ще се състои на 15 януари 2020 г. в Carrusel Club, гр. София, а участници в събитието ще бъдат едни от най-популярните лица в културния, научния и обществения ни живот.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара