Тази година Денят на Земята ще бъде отбелязан с изложба „Ние сме земята“. Новите лица в проекта са: Деси Стоянова, Лили Гелева, Магдалена Малеева, Мария Силвестър, Даниел Ненчев, Манол Пейков.

На 22 март (събота) от 18.00 часа в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, в София ще се състои откриването на изложбата на Радослава Боор. Плакатната акция е по покана на Международното триенале на сценичния плакат – София 2023.

Художничката Радослава Боор започва реализацията на проекта Ние сме земята /We are Earth през 2019 година, съвместно с фотографа Милош Нешич.

Проектът отразява глобални екологични проблеми, пресъздадени чрез портрети върху човешки лица. Авторката постига ефектен синтез между плакат, бодиарт и фотография. Целта е разпространение на информация за проблемите на околната среда чрез създаване на визии с въздействащи послания.

В концепция на проекта е заложена идеята, че бъдещето на човечеството е зависимо от съществуването на нашия единствен дом – планетата Земя, която ние всекидневно унищожаваме.

„Каквото хората правим на Земята, то рано или късно се връща към нас, но по-голямата част от човечеството все още се държи, сякаш това не се случва.“, споделя авторката. Затова всички екологични проблеми са отразени като портрети върху лицата на различни хора. Зад тази идея застават доброволно 21 души от 9 националности. Проектът е напълно независим и некомерсиален.

Част от портретите вече са показани в различни краищата на света: Перу, Финландия, Иран, Унгария Украйна.

Българската публика е първата, която ще види колекцията от портрети в пълната ѝ цялост.

След София предстои изложба в Прага и в сградата на ЕС в Брюксел.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара