Ивана Дилова е най-новото красиво лице, от което ще научаваме какво време ни очаква в прогнозата на Bulgaria ON AIR. Камерата определено я обича, а харизматичната ѝ усмивка от екрана разбива буреносните облаци. Ивана казва, че телевизията е нейна страст и мечта, а като момиче, което обича да преследва мечтите си, вече е натрупала опит.

Преди да се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR, тя става популярна с участието си в “Игри на волята”, както и в най-дългото руско риалити предаване в света – „Дом 2”, което се излъчва в продължение на 16 години. Именно по време на участието си в риалитито красавицата осъзнава, че телевизията е нейното място.

Ивана попада в “Дом 2” неслучайно. След като завършва английска гимназия, тя заминава да учи в Русия, където се дипломира със специалност „Журналистика“. По време на престоя си в Русия тя се записва и за участие в емблематичното риалити шоу.

Защо избра да учиш журналистика в Москва?

Изборът ми беше много случаен. Това беше втората ми опция. Първоначално бях кандидатствала в Ковънтри, Великобритания. Докато чаках отговор от тях реших да пробвам късмета си и на друго място, за да съм сигурна, че няма да си загубя годината. Избрах това да е университетът в Москва. В крайна сметка ме приеха и на двете места, но реших, че ще съм различна и заминах за Русия.

В момента всички ние, всеки ден, живеем с новините от войната в Украйна и милионите бежанци, десетки хиляди от които са и в България. „Нахлу“ ли войната в твоя живот? Какви са емоциите ти, свързани с нея?

Поглеждайки какво става в света, смело мога да кажа, че моят живот по никакъв начин не се е променил заради войната. Би изглеждало цинично да кажа нещо различно, при положение, че всеки ден чета за големите трагедии, които войната причинява. Може би войната ме накара да оценявам мира още повече и да не го взимам за даденост. Докато следвах в Русия, дори и не съм предполагала, че няколко години след това ситуацията ще се промени толкова драстично. Аз съм живяла в различна Русия и продължавам да държа на приятелствата, които създадох там. Но в същото време сърцето ми е с всички пострадали от войната, независимо от националността им.

Отскоро си част от екипа на националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR. Как се чувстваш в ролята си на водещ на прогнозата за времето?

Чувствам се много заредена и ентусиазирана да показвам най-доброто от себе си като водещ на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR. Приех това предизвикателство с много вълнение и желание, защото винаги съм обичала работата пред камера и наистина вярвам, че това е мястото, на което мога да разгърна потенциала си.

Ти си изключително уверена в себе си и прави впечатление, че успяваш да постигнеш всичко, което си наумиш. Така ли е наистина и какво те мотивира да не спираш да преследваш целите си?

Не мога да кажа, че ми се случва абсолютно всичко, което си наумя. Истина е, че неведнъж много от целите ми са ми се реализирали по някакъв магически начин. Именно поради тази причина вярвам, че съм орисана с много късмет. Твърдо вярвам, че зад всеки успех освен много положени усилия, мотивация и желание, винаги отношение имат също отделни обстоятелствата и някаква висша сила, която подрежда нещата по правилния за теб начин.

Освен това, аз съм много самокритичен човек и поради тази причина почти никога не съм напълно доволна от себе си. Това е мой голям недостатък, но не мога да скрия, че откривам и положителната страна в това си качество, тъй именно тази самокритичност ме кара да не спирам, да продължавам и да не се отказвам във всяко едно отношение. Може би това е и основната причина за мотивацията ми да преследвам целите си докрай.

Имаш богат опит пред камера и си разпознаваемо лице в социалните мрежи – участваш в разнообразни риалити проекти, фотосесии и рекламни кампании. Какво ти дава и какво ти взима това?

Съмнявам се повече в хората, може би това е основният недостатък на това да си разпознаваемо сред обществото лице. Това, разбира се, е моето лично виждане. В ежедневието си се срещаш с много и различни хора, без да си наясно кой с какви намерения идва при теб. По трудния начин научаваш кои от тях наистина си заслужава да допуснеш до себе си и кои са били неискрени в своята привидна искреност. Това е и причината днес да не се доверявам на всеки човек, когото срещам, като обикновено винаги подлагам под съмнение подбудите му. Не мога просто така да приема, че целите и намеренията му са безкористни. Що се отнася до добрата страна на популярността, то може би това е възможността да общуваш с интересни хора и да попадаш в различни обществени среди, от които има какво да научиш.

Какво малцина знаят за теб и има ли нещо от живота ти, с което можеш да изненадаш своите последователи?

Освен водещ на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR, аз съм и управител на хоспис, в който заедно с екипа се грижим за подобряването на общото състояние на пациентите и подобряването на качеството им на живот. Това е любопитна част от моя живот и е нещо, което малко хора знаят. Не малка част от пациентите на хосписа са в доста тежко състояние. Поради тази причина се срещам със смъртта почти всеки ден и се изисква изключително силна психика, тъй като не всеки човек може да издържи на тази гледка.

Работата в хосписа ме осъзнава, защото отивайки там разбирам колко е кратък животът. Осъзнавам, че не трябва да си дребнав и да се фокусираш върху неслуките от ежедневието и да губиш времето си, тревожейки се за незначителни неща. Защото животът е днес и сега – един миг, а после всичко може да се преобърне. Това някак си ме държи здраво стъпила на земята, прави ме по-земна, кара ме да разсъждавам повече за нещата, които са важни в живота. В допълнение към това, работата в хосписа ми доставя голямо удовлетворение, знаейки, че наистина помагам на тези хора, чувствам се полезна за обществото.

Можеш ли да ни опишеш как виждаш Ивана след 10 години? 

Честно казано не ми допада идеята да мисля и планирам бъдещето, защото обичам да се изненадвам от това, което предстои, и вярвам, че това прави живота ми наистина интересен. Но като цяло със сигурност си представям да имам семейство. Представям си и се надявам, че ще имам здраво семейство и мъж до себе си, който да е горд и отдаден баща на децата ни, тъй като това е нещо, което аз не съм имала като дете. Също така ще се радвам, ако Ивана след 10 години продължава със същия хъс да сбъдва мечтите си и да не спира да измисля нови и нови, които да преследва, вдъхновена и мотивирана в техния успех. И, разбира се, да съм щастлива, защото в различни етапи от живота си разбрах, че откривам щастието в разнообразни неща, част от които са изненадвали и мен самата.

За финал, ще се радваме да ни споделиш имаш ли любим цитат, който те мотивира да продължаваш да се развиваш?

Любимият ми цитат е: „Господ забавя, но не забравя“, тъй като съм справедлив човек и винаги правя това, което бих искала хората да правят за мен. Вярвам, че съществува нещо като бумеранг в този живот, т.е. ако правя добро и съм добър човек, рано или късно ще получа това, което заслужавам.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара