Синовете на френския актьор Ален Делон – Антони и Ален-Фабиан влязоха в открита война със сестра си Анушка, разказва Теодора Савянова за БТА.

Двамата обвиниха сестра си, че крие истинското здравословно състояние на баща им. Той вече е на 88 години и има сериозни здравословни проблеми. След претърпян инсулт през 2019 г., френският актьор е в доста крехко състояние, почти не се появява публично, но въпреки това скандалите в най-близкото му обкръжение не стихват.

Снимка: Уикипедия. Ален Делон в Рим, 1959 г.

Битка за наследството или истинска загриженост за здравето на Ален Делон стоят в основата на актуалния епизод от семейната война? Това се питат почитателите на кинолегендата в разгара на скандала, който избухна в първите дни на 2024 г. В публичното пространство не спират взаимните обвинения и разкрития, а френските правораздавателни органи приемат

жалба след жалба от и срещу членове на семейство Делон.

Искрата запали Антони – най-голямото дете на актьора, като обяви пред списание „Пари мач“, че баща му имал когнитивни проблеми, но сестра му Анушка, при която актьорът е бил по онова време, не е съобщила на семейството. Ален Делон и първородният му син дълго време бяха в обтегнати отношения, но през 2021 г. се сдобриха след смъртта на Натали Делон – майка на Антони и единствена съпруга на френския актьор.

Анушка „не е уведомила нито мен, нито брат ни, че в периода между 2019 г. и 2022 г. са направени пет когнитивни теста на татко в клиника в Швейцария и той не се е справил с нито един от тях, което го прави уязвим“, заяви 59-годишният Антони Делон. „Според лекарите тези тестове показват когнитивна деградация, която поставя баща ми в положение на психологическа слабост и следователно уязвимост“. Точно заради това по-големият син смята, че

Анушка е „поставила в риск“ баща им.

Антони е уведомил властите в Души-Монкорбон, южно от Париж, където Ален Делон има имение и пребивава там заедно със сина си Ален-Фабиан. Твърди се също, че често е и в Швейцария, където е домът на Анушка – единствената дъщеря и любимото му дете, както твърдят френските медии. Тя е на 33 години и се ражда от връзката на актьора с Розали ван Бримен. От нея е и по-малкият син – Ален-Фабиан, който е на 29 години.

Антони Делон настоява, че разразилият се скандал не е свързан с наследството, а с мястото, където е редно френският актьор да изкара остатъка от живота си. Според първородния син Ален Делон вече е към края на силите си. Той настоява, че баща му иска в последните си дни да е в дома в Души-Монкорбон, а Анушка настоява да го „върне“ в Швейцария, чийто гражданин Делон е от 1999 г. Според него целта е да се избегне „огромен данък“ върху наследството след смъртта на актьора. „Сестра ми получава 50% от цялото състояние на баща ми, брат ми и аз получаваме запазения дял – 25%“. Така Ален Делон вече бил разпределил богатството си, твърди Антони.

В интервю през 2021 г. Делон сподели, че вече е написал завещание, тъй като не иска да се стига до конфликти след смъртта му. За изпълнителка на последната си воля е посочил дъщеря си Анушка. Смята се, че богатството на звездата на френското кино възлиза на

повече от над 200 милиона евро

като освен недвижимо имущество, притежава и голяма колекция от картини.

В спора с Анушка Антони има подкрепата на по-малкия си брат – Ален-Фабиан. Двамата изглеждат на едно мнение повече отвсякога, коментира „Фигаро“.

По-малкият брат обяви, че е подал жалба срещу сестра си, като я обвинява в „злоупотреба със слабост“ на баща им, но и в „неизброими други неща“, сред които наемане на бодигардове, които да следят случващото се в имението в Души и да й докладват. Документът е внесен на 22 декември м.г. и вече е започнала предварителна проверка, твърдят пред АФП съдебни представители. В профила си в Инстаграм младият мъж дори качи видео, като твърди, че съдържа разговор между Анушка и баща им, съобщи „Фигаро“. Тя предупреждава родителя си, че трябва да внимава, тъй като го „смятат за идиот“.

Ален-Фабиан каза пред „Пари мач“, че

актьорът вече иска да сложи край на живота си.

По-малкият син обясни, че състоянието на Делон сериозно се е влошило от лятото. Ален-Фабиан полагал основно грижите за него в Души, тъй като сестра му си заминала.

Анушка отрече отправените й нападки пред ТеЕф1 и твърди, че иска да заведе баща си в Швейцария, за да може той да получи медицинско лечение. „Аз съм дъщеря на баща си, не съм дъщеря на портфейл“, бе коментарът й на твърденията за наследството.

„Оставете ме на мира, оставете дъщеря ми на мира“, призова и самият Ален Делон чрез адвоката си, който е упълномощен да подаде жалба срещу Антони за изказванията му. Актьорът бил на мнение, че Антони се възползва от името му, за да получи публичност. Пред „Пари мач“ Ален-Фабиан постави под съмнение думите на баща си, цитирани от юриста, тъй като актьорът едва говори.

Защитникът Кристоф Айела поиска от прокуратурата да осигури правна защита на актьора, загрижен за неговото здравословно състояние и за живота му, който според него е „в опасност“. Юристът твърди, че Делон не получава необходимите медицински грижи в имението в Души. По нареждане на властите предстои лекар да направи оценка на състоянието на Делон.

В последната половин година

фамилията Делон заема челно място във френските медии

със скандали. Миналото лято трите деца на актьора обединиха сили срещу японка, с която баща им съжителстваше. Те подадоха жалба срещу нея, убедени, че баща им е обект на тормоз и личното му пространство се нарушава от приятелката му Хироми Ролен. Антони, Анушка и Ален-Фабиан се опасяваха, че родителят им е под натиск да сключи брак с японката, а подобно „поведение не е лишено от парични намерения“.

И след като спасиха наследството от Хироми, децата на френския актьор започнаха да водят битка помежду си. Изгонената бивша съжителка на Делон наруши мълчанието си от юли насам и обвини трите деца на актьора, че застрашават живота на баща си.

Източник: Теодора Славянова, БТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара