Аделина Радева има повече от 10 години стаж в БНТ като водещ на сутрешния блок „Денят започва“ и централната новинарска емисия „По света и у нас“ . През пролетта на 2020-а се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“, а по-късно и като лице на централната новинарска емисия. Всеки делничен ден от 16:00 ч. в периода на предсрочните парламентарни избори през 2021 г., Аделина Радева води диспути между кандидатите за народни представители в ефира на БНТ 1.

Аделина Радева

С какво те привлече света на медиите?

С безкрайните си възможности, с импулса, последователността, страстта, любопитството и вниманието към човека, което носи тази професия.

Коя е Аделина Радева, когато не е на екран?

Все още се чувствам момичето, което обича да се смее, да учи, да рисува и да бъде близо до семейството си.

Каква мечтаеше да си като дете?

Винаги съм искала да стана журналист. От съвсем малка не съм имала колебания, че ще се занимавам с това. Продължавам да смятам така.

Ако не беше журналист, каква би искала да си?

Все още не съм открила това, което бих искала да бъда, ако не съм журналист.

Аделина Радева

Финес или сила е нужна, за да се водят предизборни дебати?

Опит, смелост, малко чувство за хумор и добър слух са нужни за воденето на предизборните дебати. Журналистът се готви за всяко интервю цял живот. По тази причина той винаги е на работа, не трябва да излиза от потока.

Предсрочните избори наближават, а БНТ обяви, че стартира специална предизборна програма. Какво да очакват зрителите от нея?

Зрителите ни могат да очакват и вярвам, че както винаги – ще получат-най-точните прогнози, най-обективните интервюта, най-интересните събеседници. Гледайте ни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара