Погрешното влюбване в погрешния човек на погрешното място и в погрешното време. „Емоционален манипулатор“ (издание на „Книги за всички“) на македонската писателка Ксения Николова е много повече от любовен роман. В него всичко е наопаки и голямата любов е измама. Това е една история за моментите, в които си мислим, че трябва да се откажем. И за това колко непредвидим е животът, но и същевременно, че може отново да е хубав.

Ксения Николова пристига в София за премиерата на романа си на 30 юни от 18.30 ч. в Културно-информационния център на Република Северна Македония.

Ксения е автор на шест книги, вдъхновени от живота, пораженията и възходите на всеки човек. „Емоционален манипулатор“ е един от най-четените романи в Македония, с който Ксения прави голяма крачка напред в кариерата си. Варна присъства в романа, защото там действително има център, който предлага терапия на хора, изправени пред дълбоки психологически проблеми.

Писателката силно вярва в получаването на нов шанс за живот и затова чрез своите романи иска да насърчи хората да не се предават, да се борят за живота си и да не се чувстват сами.

Ксения говори открито в социалните мрежи за борбата си с депресията, от която излиза победителка, и казва, че през последните две години живее нов, по-добър живот. Тя превръща болката си в изкуство, с което иска да разруши стереотипите и да насърчи хората да се радват на разнообразието и да

вярват в по-доброто бъдеще.

Тя е щастливо омъжена за мъж, който е и най-добрият й приятел и с когото се радват на любовта, а дори когато това изглежда невъзможно, не се отказват.

В нейния роман амбициозната и енергична героиня Катя има успешна кариера в маркетингова компания, говори няколко езика – всичко това й чертае невероятно бъдеще. Но един мъж, в когото страстно се влюбва, променя всичко в живота й. Дали под натиска му ще вземе правилното решение да замине или не за Италия, възможност, която й предлагат от фирмата? Всички критики като стрели летят към нея.

Как да разбере кога греши и кога не?

Дали той няма подмолно да я откъсне от любимите й хора, за да бъде единствен в живота й?

Какво може да направиш, когато си на дъното? Дали не трябва да се промениш и да осъзнаеш многото житейски истини, да се бориш и да победиш? Защото животът те очаква с усмивка и с разтворени обятия. Търсиш ли светлината, никога не си изгубен.

В България, във Варна, намира тихо местенце, клиника, в която се лекуват хора с депресии, зависими от дрога и алкохол, фобии, опитали да се самоубият. На брега на морето, вече с нови мисли и разбирания за живота, напълно променена, осъзнала много житейски истини, Катя започва да се бори за здравето си.

Кое е най-неочакваното нещо, което ще срещне там?

Заслужава ли го? Достойна ли е да го получи? Успява ли тя да се трансформира? Дали всичките нещастия, които е преживяла, ще бъдат нейните уроци? Намира ли отговор на въпроса, който непрекъснато си е задавала?

„Емоционален манипулатор“ е роман за хаотичността и за лудия бяг, с който преминава животът на човека; за всички осъществени и неосъществени мечти; за вярата и смелостта, които всеки трябва да притежава; за страха и начина, по който да го преодолеем и изхвърлим, за да се чувстваме удобно в собственото си тяло; за промяната, която всеки от нас трябва да направи. „Не можеш да промениш света, но можеш да промениш себе си.“

Книгата е наръчник за живота; за начина, по който да го изградим и изживеем, без да вредим на себе си и на хората, които обичаме и които ни обичат; за истинското и всеотдайно приятелство. Книга, която доказва, че всичко е възможно, достатъчни са само сили и кураж, за да се справим преди всичко със самите себе си, да бъдем силни и смели, защото: „… щастието следва смелите.“

Ксения Николова е невероятен психолог, който умее да надникне в най-тъмните и затънтени кътчета на човешката душа, да открие страданието и болката, да  даде куп съвети и отговори на въпроси, които много хора са си задавали и са се опитвали да разрешат.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара