И на тазгодишния конгрес MWC в Барселона по традиция бe представенo най-новoто от света на мобилните технологии. Наред с впечатляващите джаджи от висок клас се открои и един бюджетен модел смартфон, който бе отличен с няколко награди от авторитетни медии – а именно Nokia G22.

Това реално е първото устройство на марката с възможност за самостоятелен ремонт в домашни условия.  Компанията планира да продължи производството на още подобни устройства.   Добрата новина е, че смартфонът е вече наличен в търговската мрежа и дори в момента може да бъде закупен на оферта само за 299.99лв.

Nokia G22 е проектиран така,

че смяната на повреден дисплей, порт за зареждане или изтощена батерия, да е бърза и лесна. Според статистиката това са и най-често срещаните повреди при всяко мобилно устройство.  HMD си партнира с iFixit, за да гарантира, че собствениците на Nokia G22 имат всичко необходимо, за да ремонтират смартфона си сами. Цената на частите и инструментите е доста разумна. Нещо повече, HMD и iFixit гарантират пет години наличност на части.

В допълнение, новият модел Nokia е с 3 години гаранция без допълнителни разходи, както и 2 актуализации на Android и 3 години месечни ъпдейти на сигурността. Реално Nokia G22 е продължение на дългосрочната стратегия на компанията- производител за намаляване на въглеродния отпечатък върху планетата, като потребителите се насърчават да ползват смартфоните си максимално дълго.

Nokia G22 е изработен изцяло с грижа за природата. Задният капак е направен от 100% рециклирана пластмаса, а батерията, която може да издържа до 3 дни и лесно заменима, запазва 80% от работния си капацитет дори след  800 пълни цикъла на зареждане. Всичко това дава още по-дълъг живот на устройството. В продажбения комплект е включен и прозрачен кейс от

100% рециклирани материали.

Моделът е с 6,52-инчов HD+ дисплей, 50-мегапикселова камера и множество функции като Night и Quick Night, които балансират светлините и сенките по правилния начин за улавянето на перфектната нощна снимка, както и Audio Boost, което дава възможност на потребителите допълнително да увеличат звука на устройството.

Освен това, потребителите могат да се възползват още от разширяване на паметта, което превръща неизползваното място за съхранение в 2 GB допълнителна краткосрочна памет (RAM), както и могат да оптимизират производителността на смартфона с помощта на приложението Auto Cleanup.

Nokia G22 се предлага на пазара

във вариант 4 GB RAM, 128 GB вътрешна памет, с две SIM карти и в два цвята, Lagoon Blue и Meteor Grey.

Разгледайте модела ето тук 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара