Концерт с филмова музика ще отведе публиката в необятния вълшебен свят на киното на 19 април в София. Събитието е трето от поредицата „Заслушай се“ и ще бъде на неслучайно избрано място – най-старият действащ киносалон в столицата „Влайкова“. На концерта ще бъдат изпълнени интерпретации на едни от най-популярните творби от култови филми в изпълнение на цигуларя Йосиф Йосифов и пианистката Зорница Тонева.

Репертоарът е специално подбран и разработен за концепцията на това издание на “Заслушай се”. Публиката ще чуе незабравими изпълнения от филми като “Списъкът на Шиндлер”, “Усещане за жена”, “Невероятната съдба на Амели Пулен”, “Ново кино „Парадизо“, “Подвижният замък на Хоул” и др.

Музикалният спектакъл ще бъде подкрепен и от визуализации под формата на специална прожекция, подготвена от сценографа и визуален артист Яна Меламед. Всичко това ще има и своя специален водещ – режисьорът и киноман Йосиф Меламед, който ще разкаже повече за историята на филмите и произведенията, които ще бъдат изпълнени от музикантите.

Цигуларят Йосиф Йосифов

е част от състава на Софийска опера и балет от 2012 г., с успешни гастроли в Германия, Япония, Словения, Гърция, “Болшой театър” в Москва и др. През последните 13 г. има множество камерни и солови изяви, вкл. като солист на Симфоничния оркестър към Национална музикална академия, Участва и в съставите на Класик ФМ и други оркестри. С пианистката Зорница Тонева музицират заедно от 2017 г., като разширяват репертоара си както с класически камерни образци, така и в по-свободни жанрове като танго, филмова музика и др.

Пианистката Зорница Тонева

завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалности пиано и тонрежисура. Лауреат е на български и международни фестивали. Реализирала е студийни записи в БНР и НМА. Солист е на Камерен оркестър Добрич,

Разградска филхармония, Академичен симфоничен оркестър на НМА. Участва в състава на „Павароти трибют“, с който реализират две турнета в Китай. През 2012 г. става артистичен директор на сдружение „Артекласика“, с които осъществяват редица концерти.

Поредицата “Заслушай се”

стартира на 14 февруари с уединен концерт на свещи в едно от най-шумните парти места в София – клуб К.Е.В.А., с програма от ирландеца Джейми Макдоналд и неговата група The Number Nein. Събитието бе разпродадено, а през март станахме свидетели на второто издание на “Заслушай се” с концептуална идея “Концерт в библиотеката”. В него участие взеха група Sabor Africa, която събира музиканти от 5 различни държави и 3 континента. Те препълниха читалнята на Столичната библиотека и впечатлиха с много летен дух и гореща средиземноморска музика.

 

Проектът „Заслушай се“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации ’22.

 

Заслушай се, събитие 3 – Концерт в кино

Артисти: Йосиф Йосифов – цигулка, и Зорница Тонева – пиано

Място: кино “Влайкова” – ул. „Цар Иван Асен II“ 11

Дата: 19.04.2023 г.
Старт:
20:00 ч.

Билети: https://epaygo.bg/7571857130 и в касите на EasyPay

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/924192925562144

 

Lampa Collective: https://www.facebook.com/lampacollective/


Концертът в кино е третият от поредицата от шест музикални събития на неочаквани места в София. Проектът е озаглавен “Заслушай се” и зад него стои творческият екип от Lampa Collective, който си е поставил амбициозната задача да потопи публика и изпълнители в необичайна среда, провокираща към нови възприятия на музиката и пространствата. Концертите се провеждат веднъж в месеца на няколко различни локации – К.Е.В.А, Ботаническата градина, столична читалня, Дом на киното, Студентски дом, кино „Влайкова“. Те ще оживеят с нов дух и неочаквана концепция в разнообразни жанрове.

Всяко събитие е със собствен замисъл, съчетаващ талантливи артисти, специално подбран жанров репертоар и място, което се преобразява така, че да провокира публиката да преоткрие звученето на музиката и обстановката около себе си.

Част от ивентите включват романтичен лайв на свещи в един от най-оживените барове на София, имерсивно куатрофонично 360° шоу, концерт с класически интерпретации на култови филмови мелодии в кино зала, експериментално клубно дуо в концерт на слушалки, етно музика сред цветя и фокус върху природата в Ботаническата градина, а тишината в столична библиотека ще бъде нарушена от горещи фламенко китари и танци.

Мисията на поредицата от музикални събития “Заслушай се” е да разнообрази културната среда в столицата, като предложи нови форми на представяне на творческо съдържание.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара