Соня Йончева и Йонас Кауфман са звездите в предстоящата премиера на операта „Андре Шение“ в „Ла Скала“ през месец май.

Соня Йончева

Билетите за премиерните спектакли достигат до 620 евро, показва официалната страница на театъра.

„За нас е чест, че две от най-големите звезди на операта ще бъдат на една сцена в легендарното произведение на Умберто Джордано“, съобщават от театъра.

Това не е първото партньорство на Йончева и Кауфман. Преди години те участваха в спектакъла на Парижката опера „Бастилията“ „Дон Карлос“ на режисьора Варликовски.

За Йончева участието в операта „Андре Шение“ е дебют.

През 2020 година тя изпълни  арията „La Mamma Morta” на Оперната гала в „Ла Скала“ и предизвика истински фурор сред публика и критици.

Сега италианските меломани и медии с интерес очакват появата й в ролята на Мадалена.

Преди да започне репетиции в Милано, Йончева пристига в София, за да зарадва българските си почитатели с Бароков концерт на 12 април в зала „България“ с Фестивален оркестър „Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова.

Европейската програма на Соня Йончева е много натоварена. Световноизвестното българско сопрано е звезда в Тържествената Гала, посветена на един от големите диригенти на нашето време Даниел Баренбойм в Залцбург.

„Той е един от учителите ми. Личност, която ми разкри важни детайли в интерпретациите на оперния репертоар. Баренбойм цени индивидуалността на артиста и я развива“, споделя Соня Йончева, която е имала щастието да работи с него през годините в две нови продукции „Травиата“ и „Медея“ в Берлинската Щатсопера.

Още един дебют ще направи Соня Йончева в следващите месеци. Тя е звездата в операта „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Виенската опера през юни.

„За мен  това е една от най-чувствените опери. Музиката на Пучини, история за любов, страст и тайни. Вълнуващо преживяване за всеки артист, особено когато на сцената се среща с изключителни колеги – певци, с един от най-добрите оркестри в света“, каза Йончева.

За своите героини тя разказва в първата си книга „Петнадесет огледала“, която излиза на български, английски и френски език и е налична на сайта на компанията на певицата  www.sy11events.com/store. Първите бройки от българското издание, както и новият албум „Куртизанката“, включващ известни арии от прочути опери, Йончева ще разпише след концерта на 12 април в зала „България“.

Поради големия интерес са пуснати в продажби допълнителни билети на цена от 90 лв.

Билети за концерта в зала „България“ на 12 април тук: https://epaygo.bg/1357663226

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара