“Моята музика. Моят свят. Самият аз.” е мотото на концерта, с който Евгени Генчев ще представи любимата си музика в родния Пловдив на 3 юни. В съботната вечер, момчето което тръгна от града на тепетата и превзе високи артистични върхове, ще направи не просто концерт, а истинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana! Евгени е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и които са оставили траен отпечатък във времето и музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада.

концерт на ергенът Евгени Генчев

Не по-малко вълнуващо е и мястото на концерта. За Евгени, както и за всеки пловдивчанин, Античен театър е събирателно от история, наследството  и култура! Тук е и първият концерт, на който Евгени присъства като дете, а сега Античен театър ще приюти и неговият музикален спектакъл. Евгени Генчев споделя:

Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист, аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към „тъмната страна“.

За мен музиката е универсална.

Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас.

От това откровение става ясно, че ни очаква не просто класически клавирен концерт, а истинско шоу, което ще ни предложи вихрушка от музикални стилове –

класика, поп и рок музика.

Евгени Генчев е музикант, композитор, педагог, актьор и писател, възпитаник на престижната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се чувства еднакво добре, когато свири за няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера.

След супер успешните му концерти в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия, световните музикални критици го нарекоха “лъвът на клавишите“. Споделял е една сцена със сър Том Джоунс, Лейди Гага и много други. Изнася супер успешни турнета с  Лука Шулич от 2Cellos.

Българската публика го познава от последното издание на телевизионния формат „Ергенът“ (bTV Media Group).

Концертът на Евгени Генчев “Моята музика. Моят свят. Самият аз.”  е с начален час 20.00 часа. Освен редовните билети, в продажба ще бъдат пуснати и малко количество VIP билети, които включват присъствие на звуковите проби и лична среща с Евгени.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара