Предговор към книгата

Фундаменталният принцип на астрологията може да се изрази с фразите: Каквото „горе“, това и „долу“ и „Каквото „вътре“, това и „отвън“. Към тях бих добавил още: Каквото за нея, това и за него. Астрологията ни свързва с Вселената, напомняйки ни, че сме създадени от звезден прах и че сме част от космоса.

Астрологията не е гадателство, а по-скоро единение на съдбата и свободната воля. Хилядите анализи на астрологични карти през последните три десетилетия ме убедиха, че човекът не е безгласна пешка, подчинена на ориста си. Не, ние държим кормилото заедно с Фортуна.

Приемете идната 2024 година като космическо пътешествие, а тази книга – като компас, който ще ви води, ще ви помага да избягвате капаните и ще ви подсказва как да разкриете пълния си потенциал.

Няма да бъде лесно. Годината е белязана от кръв и конфликти (Северният възел в Овен), наводнения и природни бедствия (Сатурн в Риби), дезинформация и лъжи (Юпитер заточен в Близнаци), идеологически сблъсъци между консерватори и либерали (Плутон преминава от Козирог във Водолей). Краските се сгъстяват заради Дракона, под чийто знак е годината според китайския календар. Но не се тревожете: в ръцете си държите пътеводителя, който ще ви помогне да се ориентирате в бурните честоти, аспекти и транзити.

Напрежението на 2024 година е осезаемо. Тя започва ударно (и трудно) с Меркурий, който е не просто заточен (Понятията „в екзалтация“, „на трон“, „в падение“ и „в заточение“ са изяснени по-долу) , но и неподвижен, а за кулминация и Марс е ретрограден. И все пак има лъч надежда: това е годината на Дървения дракон, а за първи път от 19 години насам Главата на дракона преминава през огнедишащия Овен. Това ни дава възможност да впрегнем енергията му в своя полза.

През 2024 Плутон преминава от Козирог (традицията) във Водолей (футуризма). Не бива да забравяме обаче, че когато Плутон сменя знака си (както беше през 2008), транзитът му предизвиква значителни финансови сътресения. С други думи, трябва да сме готови за икономически промени и предизвикателства.

От нумерологична гледна точка 2024 се свежда до числото 8, символизиращо безкрайността. Осмата сфера в кабалистичното Дърво на живота се нарича „Великолепие“ и е съсъд на магията и синхроничностите. Това предполага неограничен потенциал – забележителен съюзник в трудни времена.

Настоящата книга е оформена като наръчник за полети, GPS за душата: инструмент, с който вие, космическите навигатори, да се носите безпрепятствено из времето и пространството. Искрено се надявам тя да ви помогне да почерпите от трансформиращия потенциал на тази решаваща година.

***

ОВЕН И АСЦЕНДЕНТ ОВЕН: АЗ СЪМ

Задълбаване и извисяване

Овни, вие сте първи – воини на зодиака, спасители, освободители, пионери. Мисията ви през 2024 е да пренесете „ядрения реактор на зодиака“ Плутон от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Няма да прилича на разходка в парка или туристическа обиколка из Слънчевата система.

Ще се изправите срещу яростта на Сатурн – Властелина на трите пръстена, Господаря на кармата. Тази година той се намира в онази област на астрологичната ви карта, която е свързана с болници, борби, лудост, разтуряне, болка и самоанализ. Звучи зловещо… и откровено казано, си е точно така.

Ще се наложи да се спуснете до най-затънтените кътчета на душата си, да погледнете в очите вътрешните си чудовища, да се справите с нерешените проблеми, които заобикаляте през последните три десетилетия. Ще се наложи да направите значителна жертва в името на Сатурн, като например да се откажете от захарта, алкохола, злоупотребата с други вещества или от токсична връзка.

Предизвикателството е огромно, но има и лъч светлина: позицията на Сатурн тази година ви обещава достъп до умения и срещи с познати душѝ от минали животи, мост към съкровищницата на въображението. И все пак важна част от звездното ви пътешествие си остава работата със сенките и трудностите. Ако има някой, който може да се справи с тази задача, това сте вие.

Имате две години да се пречистите от всичко, което ви пречи да станете супергерои, преди Сатурн да се върне във вашия знак през февруари 2026, където не е бил от 1996 година насам. Но нека се съсредоточим върху 2024 и отчасти – върху 2025. […]

[…] По време на обиколката си в Козирог от 2008 насам Плутон повлия сериозно върху кариерата, социалния статус и имиджа ви. Той извади наяве дълбоко вкоренени проблеми с бащински фигури, покровители и/или шефове. Сега е време да го преведете във Водолей и онази област в картата ви, която съответства на приятелствата, общностите, технологиите, науката, иновациите и надеждата.

През следващите две десетилетия […]

***

ЛЪВ И АСЦЕНДЕНТ ЛЪВ: АЗ ЖЕЛАЯ

Операция на душата

Лъвове, вие сте лъчезарни монарси, величествени творци, забележителни хора на изкуството, богопомазани, неподвластно на времето дете, пазители на неугасващия огън. Мисията ви през 2024 е да пренесете „ядрения реактор на зодиака“ Плутон от звездната система Козирог в мъглявината Водолей.

Няма да прилича на разходка в парка или туристическа обиколка из Слънчевата система. Ще се изправите срещу яростта на Сатурн – Властелина на пръстените, Господаря на кармата. Тази година той се намира в сянката – онази област на астрологичната ви карта, която е свързана със смъртта, трансформацията и подземния свят. През следващите две години от вас се иска да навигирате в тъмната страна на Силата и да победите призраците от миналото си. Вие сте владетели на Слънцето, но сега Сатурн ви предизвиква да се спуснете в пропастта, да се изправите срещу тайните, скрити и потиснати в дълбините ви. Изглежда страховито, но вашият огнен дух несъмнено ще надделее.

Мисията ви е опасна, но ясна – да пренесете Плутон, Господаря на смъртта, в срещуположния си знак – Водолей, емблематичния архетип на приятелството, общността и технологията. Това е вашият огледален знак, разположен възможно най-далеч от лъвските територии. През следващите 20 години ще се налага постоянно да ловите замисления поглед на Плутон. Всички връзки, съюзи и договори, които сключвате, ще бъдат внимателно преглеждани от него. Звучи като театрален сценарий – но пък и вие винаги сте се чувствали добре под светлините на прожекторите. Ето че сега ви предстои епична роля на космическата сцена. […]

[…] От 2024 до 2044 Плутон ще вае и изчиства личните ви взаимоотношения и професионалните ви контакти, осветлявайки онези, които отразяват истинския ви Аз. Възможно е съюзниците ви да имат нужда от вашата сила, но уви, някои ще загинат или се отдръпнат. Нещо повече, под зоркия поглед на Плутон страни от характера ви, които сте прикривали досега, може да излязат на светло. През 2024 […]

***

СТРЕЛЕЦ И АСЦЕНДЕНТ СТРЕЛЕЦ: АЗ ВИЖДАМ

Пътят към дома

Стрелци, вие сте пророци, изследователи, обществени реформатори, Индиана Джоунс на зодиака, почитатели на мъдростта, пазители на истината. Мисията ви през 2024 е да пренесете „ядрения реактор на зодиака“ Плутон от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Макар да сте символ на оптимизма и въплъщение на духа „Аз мога“, тази година ще ви поднесе значителни предизвикателства.

Ще се наложи да се изправите срещу Сатурн – Властелина на трите пръстена и Господаря на кармата, който във вашата астрологична карта се намира в сектора на дома и семейството. Вие сте родени изследователи, устремени към славни дела, но от март 2023 Сатурн ви кара да пуснете котва у дома.

Ще трябва да разрешите дълбоките си емоционални затруднения, да превъзмогнете неувереността си с корени в детството. Подобно на Агамемнон, който не може да отплава за Троя, и вие се чувствате вързани на място, принудени да се занимавате с проблемите на сигурността, имуществото, родовата карма и семейните връзки. Малко по-нататък ще обърнем повече внимание на предизвикателствата от страна на другите планети, но сега нека се фокусираме върху подвига, който трябва да извършите в името на Зодиакалната федерация. […]

[…] От 2008 до 2024 Плутон влияеше на аспекти от живота ви, свързани с финансите, самооценката, талантите и уменията. Фазата беше трудна, особено за положителни и жизнелюбиви хора като вас. Наложи се да станете по-спестовни, да преосмислите начина, по който изкарвате прехраната си, да инвестирате в повишаването на квалификацията си. Не е изключено да сте понесли травми на егото и удари по самочувствието си. Настъпили са значителни трансформации по отношение на финансовото ви положение, вродените ви таланти и ценностите, които изповядвате. Едни процеси са приключили, други са започнали. […]

[…] През 2024 този Бог на смъртта и прераждането ще навести сектора от картата ви, „завеждащ“ комуникациите, писането, маркетинга и бизнеса. През идните две десетилетия влиянието му ще ви застави да се вгледате внимателно в себе си. Какъв е съкровеният смисъл на вашето послание? Какво искате да […]

Към книгата
Към лекцията „Астрологичните тенденции през смутната 2024-та“ (на живо и онлайн)
Към уъркшопа „Алхимия на взаимоотношенията–2024: Мистични традиции за привличане на партньори и хармонизиране на връзките“ (на живо)
Към семинара „Връщането в минали животи като ресурс за успешно справяне през 2024 година“ (на живо и онлайн)

Facebook Twitter Google+

0 Коментара