VIVACOM представи два смартфона от ново поколение, които от началото на следващата седмица ще се продават в магазините на телекома – HTC U Ultra и HTC U Play.

HTC_U_Ultra_IceWhite

И двата модела предлагат ново преживяване, благодарение на вградения виртуален  асистент HTC Sense Companion, който им осигурява предимството да „общуват“ със собствениците си посредством втори 2“ дисплей, разположен над основния. Той дава лесен достъп до цялата нужна информация – обобщава иконите на активните приложения, най-често използваните контакти, известява за час и дата, като всичко това се случва без да се нарушава сърфирането в интернет.

Новият софтуер е базиран на изкуствен интелект, който използва информация от различни източници и се учи от навиците на потребителите. С времето на ползване телефонът запомня предпочитанията на притежателя си, улеснявайки не само комуникацията му със света, но и ежедневието, в което смартфонът „участва“ активно.

HTC_U_Play_BrilliantBlack

 

Така например, виртуалният асистент, ще напомни на собственика си да вземе топли дрехи, в случай че времето навън е студено или да се погрижи за батерията, ако му предстои дълъг път.

Двете устройства разполагат с ултра тънка, но много издръжлива 3D стъклена повърхност, изработена от Corning® Gorilla® Glass. Новият дизайн на повърхността, наречен Liquid Surface, е изработен от метал и стъкло, той изглежда красив от всеки ъгъл и е плод на двугодишна разработка. Съчетаването на двата материала е направено по такъв начин, че да имитира течност. А гладката повърхност на задния панел спокойно може да се използва и като огледало. Елегантният дизайн на смартфоните се подчертава допълнително от двата цвята, в които ще се предлагат – BrilliantBlack и IceWhite.

HTC U Ultra и HTC U Play имат предна камера, която превключва между два режима: заснемане с 16MP висока резолюция или 4MP ултрапиксел режим за най-добрите снимки при ниска осветеност.

Моделите идват с иновативния софтуер HTC U Sonic, който анализира вътрешното ти ухо и с подобен на сонар импулс адаптира звука към теб – все едно имаш аудио режисьор в телефона си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара