Повечето хора трупат мазнини през зимата, но аз твърдо съм решила да се отърва от тях. Да ги замразя! В търсене из Google на най-доброто решение, попаднах на странния термин „криолиполиза Cool Tech“. Всъщност това означава замразяване на част от мастните киселини в клетката при температура от минус 8 градуса, което води до самоунищожаване на самата клетка. По-интересното, което прочетох в www.cocoonmedical.bg/криолиполиза е,  че мастните клетки в човешкия организъм са константен брой през целия живот и когато някоя клетка бъде унищожена, то тя не се възстановява. Страхотно, нали!

koleda

Та, да се върнем на криолиполизата Cool Tech. Тази терапия не просто намалява обема на мастните клетки, както правят повечето други терапии за т.нар. body shaping (оформяне на тялото), а ги унищожава. Напълно! Завинаги! Резултатът е поне 3 см по-тънка талия, или по-малка обиколка на ханша, бедрата, дупето, прибиране на увисналото коремче… Ефектът се вижда най-ясно след около месец още след първата процедура. За най-добър резултат са необходими поне 3 процедури, които се правят през около месец.

Следващият въпрос, който си зададох, логично беше: След като е толкова ефективна, не е ли опасна? Как така се унищожават клетки без последствия? След много ровене и четене разбрах, че замразяването на мастните киселини в клетката предизвиква процеса апоптоза, който е съвсем естествен за организма. Апоптозата е програмирано самоунищожаване на нефункционираща клетка. Така организмът ни се освобождава ежедневно от мъртви клетки. Накратко процедурата е безопасна.

След като се убедих, че явно тази процедура ще е за мен, се порових къде в България се предлага. Оказа се, че на доста места в София и Пловдив и то във елитни салони и клиники. В София може да бъде намерена в естетичните центрове Evolution, Nirvana, Dupissima и в дерматологична клиника Derma Elite. В Пловдив ще я откриете в клиника Dermavist и в студио Siana.

Тази година съм решила, че мазнините не са поканени за Коледа. Ще ги замразя!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара