Световната телевизионна премиера на МАРС“ ще достигне до 171 държави на 45 езика. Качественият филмов сценарий, впечатляващите визуални ефекти и изключителната документалистика ще държат публиката в напрежение от първия до последния епизод. Изпълнителните продуценти Рон Хауърд и Брайън Грейзър лично избират мексиканския визионер Еверардо Гут да режисира филмовите сцени, заснети по-рано тази година в Будапеща и Мароко.

NG_MARS (4)

Действието в „Марс“, чиято премиера e днес, 13-и ноември, от 20:55 часа по National Geographic, се развива както в бъдещето, така и в наши дни. Световното телевизионно събитие съчетава в себе си елементи на игрално футуристично кино и документалистика под формата на интервюта с най-големите умове на съвременната наука. Те ще разкрият на зрителите как напредва развитието на космическите технологии, които ще позволят реализирането на първата успешна мисия до Марс.

NG_MARS (5)

Годината е 2033-та и първата мисия с екипаж до Марс е на път да се превърне в реалност. Докато часовникът отброява последните 90 секунди до кацането, екипът астронавти на борда изживява последни мъчителни мигове преди да спусне совалката „Дедал“ на Червената планета. Те са свръх обучени и разполагат с най-доброто оборудване, но въпреки това ще трябва да се въоръжат и със сили отвъд човешките, за да завършат започнатото и да поставят началото на първата човешка колония на Марс.

NG_MARS

Защо Марс?

Марс предизвиква въображението ни по-силно от всички останали небесни тела в Слънчевата система. Големите умове в космическата наука се надпреварват да прогнозират не дали, а кога човешки крак ще стъпи на Червената планета.

NG_MARS (1)

Телевизионната поредица от шест епизода разказва вдъхновяваща история, преплетена с убедителна актьорска игра. Сюжетът е фокусиран върху първата мисия с екипаж до Марс с космическия кораб „Дедал“ през 2033 г. Тя се осъществява от внимателно подбран, висококвалифициран международен екип от астронавти. Те пътуват към Марс, за да поставят началото на нова ера в междупланетарната наука. Членовете на екипажа, избрани в тази историческа мисия, са най-добрите в своята област и опитът на всеки един е ключов за успеха на мисията.

NG_MARS (3)

Освен че ни показва една художествена интерпретация на възможна бъдеща реалност, „Марс“ представя и позициите на водещи учени, които в момента работят по това мисията до Червената планета да се осъществи в действителност, не само на екрана.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара