1. Намалете светлината 30 минути преди заспиване

Това ще намали вашата бодрост и постепенно ще ви отпусне. Съзнанието ви ще се настрои към сумрака. Нелогично е рязката смяна от осветена стая към пълна тъмнина да ви предразположи към сън, нали?

2. Използвайте леглото само за спане и за секс

Някои хора превръщат леглата си в място за ядене, забавление или прекарване на свободното време. Голяма грешка. Леглото трябва да ви служи само за сън и за терен за секс. Така, пристъпвайки към него, ще се настроите именно за тези две неща.

good-night-1505195_960_720

3. Проветрявайте стаята си

Тези, които все пак успеят да заспят в задушна стая, на сутринта се чувстват изморени или имат главоболие. Решете проблема с 15 минути отворен прозорец преди лягане.

4. Променете подредбата в спалнята

Някои го свързват с Фен Шуй, други със суеверие, но е факт, че разположението на леглото ви е в много тясна връзка със здравия ви сън. Ако не можете да спите, го преместете на друго място в спалнята. Според някои поверия то не трябва да бъде обърнато към огледало или врата.

5. Внимавайте какво ядете и пиете на вечеря

Може да ви звучи странно, но има храни, които ви приспиват, и такива, които ще ви помогнат да изслушате целия нощен блок на любимото си радио. Храните, съдържащи повече нишесте, като ориз и картофи, действат отпускащо. Наблегнете на тях във вечерното си меню. Солените и пикантните блюда със сигурност имат обратен ефект. В най-добрия случай, дори да заспите, често ще се будите от жажда и на сутринта ще сте като с махмурлук. За кафето и много от видовете чай е излишно да ви убеждаваме каква нежелана бодрост ще ви гарантират.

6. Оставете професионалните си проблеми в офиса

Това естествено е трудно за амбициозния съвременен мъж, който хвърля огромна енергия и ресурс в работата си. Но ако успеете да забравите колко задачи имате за утре, ще си подарите бързо заспиване и здрав сън, така че да можете наистина да ги изпълните както трябва.

7. Не мислете за това, че трябва да заспите

Ако се занимавате с тази мисъл, това като нищо може да продължи до зазоряване. Почивката не е нещо, което се прави насила, трябва да й се отдадете напълно и естествено. Много хора сами си докарват безсъние с [ натрапчивата мисъл, че няма да могат да заспят.

8. Не оставайте в леглото, ако не можете да заспите

Ако сънят бяга от очите ви, станете, пуснете си телевизора или прочетете няколко страници от книга. По- добре да прекарате така 30 минути, отколкото цялата нощ е мъчение.

9. Не лягайте по корем

Всеки си има любима поза за спане, но тези, които имат проблеми със съня, трябва да си забранят да спят върху стомаха си.

10. Купете си твърд матрак

Прекалено меките легла водят до неестествено изкривена поза на тялото ви, а за да заспите, трябва да ви комфортно, нали?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара