Ако сте влюбена, усещате приятно, топлещо чувство на сигурност. Изпълнена сте с блажено спокойствие и знаете, че вече не сте сама на този свят и че когато почувствате нужда от човека до вас, той ще се отзове. Изчезват всички съмнения, които сте изпитвали преди.

Ако обаче избраникът ви се окаже мъж от зодия Близнаци, това може доста да охлади топлещото ви чувство на сигурност. На практика вие бихте съжителствали с мъж от този слънчев знак, ако

в понеделник го изпратите за хляб и го очаквате не по-рано от четвъртък,

например. Никога не отивайте да го посрещате, ако не сте го видели да се завръща. И не го дърпайте за сакото, ако е решил да си ходи. След като вече сте свикнали с непостоянната му същност, бихте могли да се надявате па някакъв успех в отношенията ви. Нямате шанс обаче, ако опитате да почувствате онази сигурност и да изпитате усещането, че другият винаги ще бъде до вас. Може би никога няма да знаете кога и къде ще бъде вашият любим и много е вероятно това да съживи част от съмненията, изтрити от първия любовен порив.

bliznatsi

Наистина, ако избраникът ви е от зодия Близнаци, съвсем не сте сама на този свят, тъй като съжителствате и с двете негови същности. Та нали е роден под знака на Близнаците. При това тези Близнаци никога не си приличат. Двойствената същност на тази зодия съчетава два коренно различни характера. Възможно е и партньорът ви да носи в себе си три, а може би и пет близнака. В такъв случай ще попаднете сред доста многолюдна компания. Типичният мъж от тази зодия е мечта за всяка домакиня. Той обича да бъде сред хората. Колкото повече толкова по-добре. Рядко ще срещнете Близнаци, които да не могат да ви забавляват с думите си. Тези мъже притежават

изтънчен вкус и богат запас от духовитости,

а бляскавите им комплименти сякаш се изливат направо от сърцето им. Тъй като притежават изискани маниери и умеят да общуват, те са душата на всяка компания и от тях зависи много. Вероятно познавате онази игра, в която хората се разделят по двойки и всеки търси разни странни неща – например косъм от косата на известна филмова звезда или парченце попивателна от бюрото на полицейския началник. Наградата печели двойката, успяла да намери по-голям брой предмети от предварително набелязаните в специалния списък. Такива игри се харесват на мъжа Близнаци, тъй като му разкриват големи възможности да се срещне с всякакви хора и да обикаля много места. А той обича да прави и двете неща. Ако се запознаете с него на някакво парти, на което той е показал обаянието на непредсказуемата си многолика природа в целия си блясък, вие сте обречена. Непременно ще останете с впечатление, че това е

най-покоряващият, интересен и интелигентен мъж,

когото сте срещали. И никой не би оспорил подобно твърдение.

Най-вероятно всичко това е вярно. Не е чудно, че сте толкова развълнувана и смаяна. Преди да му позволите да ви надене брачния хомот обаче, помислете си дали можете да се впуснете в едно несигурно бъдеще с партньор, който сменя капризите си с бързината на вятъра и който променя целите в живота си преди още да е изтекъл медения ви месец.

bliznaci

Уолт Уитман е от зодия Близнаци и е написал следните стихове: „Дали си противореча? В мен са сбрани хорските тълпи“. Съзнателно или не той на практика е направил обобщение на меркуриевата природа.

Някой ден мъжът Близнаци ще намине към вас с писклива маймуна на рамото си и ще ви покани да отидете на цирк. Ще ви подари цветя, парфюм, грамофонна плоча или няколко книги, една от които може и да бъде негово творение. Миговете ще отлетят неусетно, докато се топлите под лъчите на жизнерадостната му природа и щастливо смеете се на остроумните му шеги и се топлите под слънцето на веселия му галантен чар. Той ще сподели, че ви обича по сто различни начина, както никой на този свят. На другия ден ще ви звънне по телефона и без видима причина ще отложи планираната среща, хвърляйки ви в мъчителни догадки. Нима любовните му обяснения са били на шега? Дали пък си няма някоя друга? Или пък го мъчат проблеми? Опасенията ви може и да се потвърдят, но може и да са напълно неоснователни. След седмица отново ще се появи – навъсен, раздразнителен и язвителен. Ще бъде припрян, критичен и взискателен. Възможно е да намери недостатък на червилото, обувките или литературния ви вкус и да изрази огорчаващи съмнения относно щастливото ви съвместно бъдеще. Може пък и да е мрачен и притеснен, а мислите му да са отлетели на километри и да се държи студено и резервирано. Не си правете труда да питате защо – едва ли ще получите смислен отговор. Ако все пак оцелеете след едно такова преживяване, само след няколко дни ще се озовете с вашия приятел Близнаци в картинна галерия, театър, музей, библиотека или опера, напълно омаяна от всестранните му знания и наклонности. Той ще бъде изключително мил, изпълнен с нежни мечти и крилати надежди за бъдещето. Може да ви направи и предложение. Просто така. Със светкавична бързина.

Вие моментално ще забравите гръмотевиците, буреносните облаци и пороя,

ще побързате да се съгласите преди още да е променил решението си и ще се опомните сгодена за… една загадка. Да, точно така, загадка. Ако си мислите, че това е мъж, който ще проявява постоянност и търпение, който спокойно ще поддържа огъня в семейното ви огнище, докато любовта и живота тихо и кротко отминават като плаваща по романтичните канали на Венеция гондола, ще изпитате разочарование. Ще попаднете в една въртележка по кръгово движение. Трябва да се измъкнете бързо, макар и да е трудно.

trump

Не се поддавайте на изкушението на веселата и безгрижна музика, не се оставяйте да ви подлъже картината на това пъстро веселие с вечно преливащи се цветове, в която сивите сенки на мрачния ден се борят с горещото злато на слънцето и синия простор на небето. Ако сте заклета романтичка, която мечтае за съвършената хармония, над вас е надвиснала сериозна опасност. Независимо от останалата част на рождения му хороскоп, ако в момента на раждането Слънцето е било в Близнаци, този човек ще е съвсем различен, нито пък ще го интересува какво е станало вчера.

Малко или много той винаги се променя.

Вярно е, че винаги търси по-доброто и постоянно се цели все по-високо. Ако си падате по хазартните игри, много е възможно с избора на подобен партньор да ударите шестица от тотото и на златната си сватба да вдигнете наздравица за взаимното щастие в мислите и чувствата ви, което винаги ви е свързвало. Добрият играч обаче залага само на сигурно. Така трябва да направите и вие.

kenedi

Две редки изключения от променливата природа на Близнаците като че ли са президентът Кенеди и английската кралица Виктория. И все пак да не забравяме, че през живота си Джон Кенеди имаше многобройни интереси, които постоянно се променяха, а кралица Виктория (разположението на планетите в хороскопа й е такова, че тя се влияе силно от Овен) успя да осъществи доста промени в нравите на страната си. Много малко от нас обаче се женят за крале, кралици или президенти, които са принудени от обстоятелствата да узреят рано и да се придържат към строго установен ред.

Добър пример за многоликата природа на Близнаците е признанието на една жена, изпитала я върху себе си. Мъжът Близнаци е режисьор, а жената, която е известна актриса, е от зодия Риби. По време на нейно гостуване през уикенда на яхтата на режисьора той се държи с нея ту обидно и грубо, ту дистанцирано и надменно. Актрисата е направо озадачена от този факт. По-късно тя споделя: „Не зная какво му става. Може би не ме понася. Нищо не съм му сторила, а не ми проговори през целия уикенд“. Оказва се обаче, че тя все пак му е сторила нещо – накарала го да се влюби в нея. И то толкова сериозно, че малко след тази случка двамата се оженили. Как реагира този мъж на внезапно осъзнатия нежен порив, който изпитва към нея? Така, сякаш тя е Лукреция Борджия. Този инцидент едва ли ще ви предпази да хлътнете по някой мъж Близнаци. Той обаче може да облекчи нанесените ви рани от надменното поведение на този мъж, който най-вероятно е лудо влюбен във вас, но майсторски го прикрива заради причини, които сам си знае.

Близнаците са склонни инстинктивно да скриват истинските си намерения,

да водят словесни битки с околните и да прикриват мотивите си под булото на непостоянното си поведение. Най-общо казано се опитват да ви объркат. След което внезапно се обръщат на 180 градуса и така се променят, че ви смайват с откровеността и искреността си. Приятно и забавно е да сте влюбена в мъж Близнаци, стига да не се опитвате да се доближите прекалено много до него. Дълбоко в сърцето му съществуват неща, които той пази единствено за себе си. Тях няма да разкрие дори и на вас. Не се вживявайте прекалено, не проявявайте необуздани страсти и не правете трагедии. Ако не го отегчавате, а поддържате интереса му към вас, връзката ви може да се окаже необикновена. Не въставайте срещу променливата му природа. Променяйте се и вие.

Проявявайте същото любопитство към живота,

каквото и той. В противен случай връзката ви може да се разпадне. Мъжът- от тази зодия преди всичко търси духовното у партньора си – някой със сходен интелект, който дори от време на време да го превъзхожда, тъй като

Близнакът не е егоист. Той е реалист и духовното предизвикателство го стимулира. Последното, което желае, е да има до себе си лишена от индивидуалност мълчалива кукла. Оставете вашия ум да изпъкне на преден план. Това няма да стресне мъжа Близнаци като другите мъже, а само ще го обърне в правилната посока – с лице към вас. Мъжете от тази зодия често сменят приятелите си, но не го правят от коравосърдечност. Собствената им личност се люшка и върви напред тъй непостоянно, че за тях е напълно естествено да избират хората, от които биха могли в определен момент да имат полза. Когато мъжът Близнаци окачи шапката си някъде, вече се чувства като у Дома си. Рядко изпитва трайна привързаност към стари спомени, места, хора или вещи. Ако остане самотен за по-дълго време, може и да пролее някоя сантиментална сълза, но причината за това се крие по-скоро в самотата, отколкото в носталгията по отминалия ден. Той постоянно си търси компания и не обича, дори се страхува да остане сам за по-дълго време. Ако успеете да го убедите, че като негова партньорка ще бъдете винаги до него без изцяло да му се уповавате, нито пък ще очаквате подобно нещо от негова страна, той може и да склони да подпише дългосрочен договор. И все пак не забравяйте – мъжете от тази зодия

често се женят повече от веднъж,

въпреки че това е по-характерно за мъжете, оженили се прекалено млади. Не всеки представител на този зодиакален знак има две жени, но обикновено има по две от всичко останало -например две коли, две жилища, две образования, две професии, две мечти, две домашни животни, две самобръсначки, две хобита, две амбиции. Числото две е любимо на Близнаците. Моят добър приятел Франк Блеър, който е телевизионен журналист в Ен Би Си и е водещ на програмата „Днес“, взима годишната си отпуска на два пъти. А неговите хобита? Пилотира самолета си, кара яхтата си и играе перфектно голф. (Не съм сигурна, но Франк може и да е от тройните Близнаци.) Свири на два инструмента, има много деца, притежава много награди и трофеи, окачени на стените в кабинета му, радва се на много приятели, работи на две смени в телевизията (едната – за „Днес“, а втората – за „Акцент“ и други предавания), държи две самобръсначки в чекмеджето и една дузина мечти и планове, които променя по на половин година. Има само една жена (вероятно асцендентьт му е Рак или Телец). Обърнете внимание, че професията му е типична за тази зодия – води предаване. Меркурий е господарят на информацията и комуникациите. Франк определено притежава чар и ловкост, характерни за Близнаците. Нерядко може да го видите да си налива чаша доматен сок, да диктува на секретарката си, да се обажда по телефона на жена си и да слага документи в куфарчето си – всичко това едновременно.

Ловкостта в ръцете никога не изневерява на тези мъже. Когато стане дума за пари, двойственият характер на Близнаците отново се проявява. Този мъж може

днес да бъде щедър, а утре да се превърне в скъперник.

Ако сложите на везни противоположните му наклонности, аз бих заложила на щедростта и съм убедена, че ще спечеля. Близнаците нямат особено желание да трупат пари или знания. Предпочитат да ги подреждат и да ги подобряват. Те са нещо като посредници със задача да творят нови идеи и да са в полза на другите с блестящия си ум. Дали ще ви бъде верен? Да, но по свой особен начин. На този въпрос съществуват хиляди отговори, ако е замесен Меркурий. Мъжът от тази зодия обича да разговаря и да общува с хората. Освен това в женско обкръжение проявява своя особен чар и е много възможно да стане обект на шушукания и подозрения. Вие обаче може да разчитате на едно: рядко ще срещнете мъж Близнаци, чието вродено чувство за справедливост да му позволи да ви лъже при положение, че му вярвате. Говоря за истинско доверие. Той не е човек, който ще ви дава повод за съмнения. Мъжът от тази зодия винаги ще усети подозренията ви. Неговият меркуриев ум може да прочете мислите ви, сякаш сте ги излъчили в ефир. Няма да е много разумно от ваша страна обаче да очаквате от съпруга Близнаци

да загърби останалите жени само защото е надянал брачния хомот.

Те са част от спектакъла на живота, а Близнаците са тези, които го правят. Ако този мъж се намира сред жени, може да си поговори, да се посмее или да пийне заедно с тях. Покровителстван от Меркурий, за него общуването е нещо нормално, без значение какви са събеседниците му. Това обаче не означава, че на всяка цена трябва да флиртува с тях. Истина е, че на много Близнаци им се носи славата на свалячи, но винаги съществува причина за онова, което сте чули за тях. Мъжът от тази зодия дълбоко се наскърбява, когато не му вярват или не го разбират. Това го обезсърчава й му действа подтискащо, ето защо опитва късмета си насам-натам, с цел да се освободи от емоционалното напрежение. Когато не се чувства духовно самотен и не трябва да доказва нещо на някого, поривите му Да експериментира и да дава воля на фантазиите си веднага го напускат. Жената, постигнала съвършена духовна хармония с мъжа Близнаци, не бива да се опасява от емоционална или физическа изневяра. Това правило важи в максимална степен за тези мъже. Мъжът Близнаци обаче не се оставя да бъде впрегнат без причина. Да се очаква, че ако някой му се усмихне – без значение дете или възрастен – мъж или жена, и той няма да му отвърне със същото, е все едно да се очаква слънцето да спре да свети.

Жизнерадостният му и благоразположен характер постоянно търси компания.

Може да е кондукторът във влака, който всеки ден отива на работа, или пък сервитьорката от кафенето до службата му. Не се опитвайте да премахнете тази негова необходимост. Ако някой се помъчи да заключи в клетка духа на този мъж, той става неспокоен и променлив като вятъра.

Бащата Близнаци е истински приятел с децата си. Не обича да ги учи на дисциплина, но им е показал доста неща още преди да започнат да ходят на детска градина. В повечето случаи той печели доверието им, тъй като рядко изразява възмущение или прекалена строгост към тях. Бащата Близнаци знае да обича без да задушава с тази своя обич. С децата си той изгражда много близки, макар и малко неопределени отношения, колкото и противоречиво да изглежда.

Родителското му поведение издава привързаност, обаяние и жизненост, но той не винаги успява да им внуши да се придържат към определени правила, може би защото самият мрази правилата. Понякога днес ги хока за нещо, за което утре ще ги похвали, и това ги обърква. От време на време изнася по някоя друга възпитателна лекция, но няма да сбъркате, ако приемете възпитанието на децата като ваше задължение. Бащите Близнаци обикновено ги глезят. Безграничното въображение на Близнаците може да ги предизвика да кажат неща, които не са в състояние да изпълнят. Затова е хубаво да напомняте на партньора си, че трябва да държи на думата си. Колкото и добри намерения да има, той все пак може и да не успее да изпълни някое от прибързаните си обещания. Ако децата не ограничават свободата му и не го отвличат от многобройните му занимания, те му доставят огромно удоволствие. Трябва обаче да знаете: въпреки че е противник на телесните наказания, склонността му понякога да говори язвително и саркастично може да нарани дечицата и да ги обиди за цял живот. На моменти бащата проявява и известно нежелание да прегръща и целува малките и трябва да положи съзнателни усилия да преодолее тази типична за зодията сдържаност. Аз обаче познавам и други бащи Близнаци. Те отдават на децата цялата човешка топлина, която не са способни да проявят към възрастните. И така, постарайте се децата да не ограничават много свободата му, не го карайте да бъде с тях, освен ако сам не е пожелал, и вашият съпруг ще стане добър баща, независимо дали ще го дарите с едно или дванадесет деца.

Тревогите ви, че може да ви ревнува са неоснователни, тъй като

собственическото чувство не е типично за него.

Ако усети, че го подозирате, бързо ще отхвърли съмненията ви (освен ако няма някоя ранена планета в рождения си хороскоп). Нормално е всеки човек да изпитва ревност, но у мъжа Близнаци тя обикновено не е пресилена. За него любовта не означава непременно физическа близост. Със своите сетива той чува, вижда и усеща повече от другите, а богатото меркуриево въображение му помага да запечата и най-мимолетните впечатления.

Неговата любов е лека и ефирна, но като че ли й липсва земната страст на другите зодии. Ако не мечтаете за някой първобитен дивак, който да ви дръпне за косите и да ви завлече в гората, би трябвало да сте удовлетворена от любовта на Близнаците. Той ще изповядва чувствата си с романтични и галантни думи и ще нахрани сърцето ви с необикновената красота на своя идеализъм. Не трябва да забравяте, че характерната за Меркурий емоционална дистанцираност може значително да се промени, ако ушите ви чуват една и съща музика, а душите ви таят едни и същи мечти. Ако умът и сърцето на този мъж се съединят с вашите, много скоро страстта ще ги последва. Този път може и да ви се стори дълъг, но е единственият правилен към душата му. Трябва да свикнете с думата „ако“. Той често обича да казва: „Ако те обикна, двамата можем да…“ или „Ако те обикна, може би ще имаме…“ Понякога дори и не довършва изречението. В подобни случаи може би трябва да се доверите на сърцето си и да прозрете мисълта му. Не обръщайте внимание на думата „ако“. Той я употребява само като параван или предпазна мярка. Бурните прояви на недоволство, честите натяквания и прекалените емоционални изблици няма как да не повлияят на нежната и чувствителна любов на мъжа Близнаци. Опитайте да стиснете капка живак в юмрука си. Какво се получава? Тя мигновено се пръска на стотици блестящи топченца, които се изплъзват между пръстите ви. Един мъж от тази зодия написал следните стихове преди да напусне жена си, която била убедена, че го познава много добре – намерила ги след развода в книжата му: В съня ми ти дойде с обуща подковани и стъпка мекия килим на моя блян.

Често ще четете или ще чуете мнението, че мъжът Близнаци винаги е подвластен на две любовни страсти. Тази двойственост, която може да се изтълкува и като измама, толкова често се засяга, че може да предизвика неоснователна тревога. Ако позволите, малко ще променя това становище. Мъжът Близнаци се нуждае от две любовни страсти. Не непременно от две жени. Това е гатанка. Ако наистина разбирате тези мъже, лесно ще отгатнете отговора.

От ЛИНДА ГУДМАН, „Слънчевите знаци на зодиака“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара