По традиция издателство „Сиела“ празнува 3 март с 50% отстъпка на книгите в книжарниците и сайта на „Сиела“. Ето нашите скромни препоръки из последните книги на издателството:

perla„Перлата, която се освободи от черупката си“ на Надя Хашими

Дори в момента половината от жените в Афганистан са омъжени против волята им в уредени бракове. Романът е разказ за две жени, отдалечени с век една от друга, но изобретателни в пътя си към свободата. Единствената им надежда е древният обичай бачé пуш, според който е едно момиче може да се превърне в момче, докато навърши годините за женитба.

5bff5db6a72ce0033e1c763919ef4d76„Химикът“ на Стефани Майер

Ако и вие сте будували по нощите, криейки вампири под възглавницата, докато четете „Здрач“, значи сте от сериозните фенове. Стефани Майер се оказа отличничка и извън вампирската сага. Този роман обещава да е толкова добър, колкото беше „Скитница“. И тук има съчетание на научна фантастика с голи факти. Предвкусваме нови безсънни нощи.

 

maiko_mila_cover„Да оцелееш като родител“ от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова

Двете блогърки, създателки на сайта „Майко мила“, написаха книга и слава богу, сега има шанс майките да помислят преди сляпо да се доверяват на лечение, включващо пиене на урина, което са мернали по телевизията. Ето основните въпроси, на които този наръчник на модерния родител отговаря: „Как да запазим разсъдък, ако се окаже, че сме родили не на дете, а на нощна птица от семейството на кукумявките и по тази причина не сме спали вече 2 години, 8 месеца и три дни?“; „Има ли секс след раждането и как да го познаем?“; „Ако едното дете яде само грах, второто не яде пилешко, третото лази по земята и яде каквото падне, колко време ви дели от уюта на лудницата?“

kratka_istoriq_na_pochti_vsichko_cover„Кратка история на почти всичко“ от Бил Брайсън

Няма смисъл да обясняваме кой е Бил Брайсън и каква е тази книга. Но, ако все пак, чувате за първи път за нея, прочетете как започва: „Не е лесно да си организъм. Доколкото знаем засега, в цялата вселена има само едно място, което поддържа живот – незабележим аванпост на Млечния път, наречен Земя, но дори и там това става с доста неохота“. Това е книгата, която разказва по най-смешния, забавен и достъпен начин за живота, вселената и всичко останало, което науката е разгадала дотук.

vsqka_sutrin_putqt_kum_doma_cover„Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“ от Фредрик Бакман

Книга за прощаването преди отпътуването. Как се сбогуваш със скъп човек, когато знаеш, че ще го загубиш завинаги? „Това е приказката за страха и любовта, които през повечето време крачат редом, ръка за ръка. Приказка най-вече за самото време. Докато все още разполагаме с него“, казва авторът. Една новела от същия приятен човек, който даде на света Уве.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара