Първият по рода си тридневен фестивал за екстремно приключенско кино и спорт ще се проведе в Музейко от 7 до 9 октомври.

Децата ще могат да участват в работилници и демонстрации, посветени на приключенията и ще разберат защо науката има главна роля в развитието на най-популярните екстремни спортове.

14292362_950619525049182_4719643242667300458_n

Музейко и БанскоФилмФест щепредставят специална програма за първия AdventureKids Festival`2016. Тя ще включва филми, посветени на пътешествията и екстремните занимания, демонстрации и ателиета с истински български изследователи и специалисти в тези области. Програмата на фестивала ще даде възможност на всяко дете да се запознае отблизо с различни ек стремни спортове, сред които каяк, сърф, сноуборд, катерене, гмуркане и пещерно дело, откривайки любопитни факти от историята и развитието им във времето.

Музейко е подготвил кратки научни демонстрации, които представят

ролята на науката в пътешествията

и екстремните спортове – метеорология и сателитите в ориентацията и навигацията, нанотехнологии в новите облекла за време сред природата, химията и инженерните науки в развитието на екипировката. Освен активности за деца, техните родители ще могат да вземат участие в дискусиите по темите на тридневния фестивал, както и да станат част от работилница по Първа помощ за деца.

AdventureKids се организира от Музейко и Международният фестивал на планинарския филм “Банско Филм Фест”.

Цени на билетите в предварителна продажба (онлайн и на касите в Музейко): 3 лв.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара