Село Момчиловци стана сцена на националния конкурс за красота „Мис Родопи“ за втора поредна година.

IMG_2211

Победителка в конкурса е 23-годишната Марина Георгиева от Варна. Тя спечели 3000 лв. и ще бъде рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“. Победителката и подгласничките ще получат възможност да посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

IMG_2210

Конкурсът бе един от акцентите на международния Фестивал на киселото мляко – култура и традиции, който среща българската и китайската култура за втора поредна година в село Момчиловци.  И тази година събитието популяризира българските традиции в производството на кисело мляко и сирена, богатството на фолклора, обичаите и автентичните занаяти.

Фестивалът представи и уникални аспекти на китайската култура чрез Театъра на сенките от световноизвестната китайска артистка Сюесюе Чън и традиционното китайско кулинарно изкуство „карвинг“, демонстрирано от Ци Тан.

IMG_2213

Бляскавият акцент на фестивала – конкурсът „Мис Родопи“, очаквано събуди огромен интерес. В журито бяха Евгения  Калканджиева, основател на модна агенция „Визаж“, Габриела Василева, „Мис България“ 2012 г., представители на компанията Bright Diary,  Иван Тодоров от винарска изба „Тодоров“. Празничната вечер продължи с концерт на Нелина и рок група „Атлас“. Звездният спектакъл приключи с красиви фойерверки над село Момчиловци.

IMG_2212

Международният Фестивал на киселото мляко – култура и традиции се организира от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, „Деми Травел“ ЕООД, с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Bright Dairy и Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай активно работят за популяризиране на село Момчиловци и киселото мляко в Китай като символ на дълголетие, чрез което създават условия за превръщане на селото в атрактивна туристическа дестинация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара