Ако искате да имате винаги хубава и чиста кожа, най-важното е доброто й почистване. По-упоритите черни точки изискват парна баня за разширяване на порите. Премахват се с помощта на чиста салфетка. Така се избягват инфекции и наранявания на кожата. След като приключите с процедурата, избършете лицето с лосион, свиващ порите, и нанесете хидратантен крем. Мазният крем може да предизвика запушване на порите и образуването на нови черни точки.

Веднъж или два пъти в седмицата трябва да правите пилинг с натурални продукти: домат, ананас или ягоди. Нарежете плодовете на парченца и с тях масажирайте лицето.

face-274649_960_720

Много полезна е и почистващата маска с хума. Разбъркайте 3 лъжици хума с умерено топла вода, за да се получи кремообразна смес. Прибавете 1 чаена лъжичка лимонов сок и нанесете върху лицето. Оставете 20 минути. Отстранете с гъба, навлажнена в топла вода. Ако кожата ви е много „богата“ на черни точки, повторете операцията два пъти седмично.

Грешките при почистване

1. Достатъчно е да се измива с чиста вода. Не е така. Мръсотията върху лицето трябва да се отстрани с фин тоалетен сапун или почистващи козметични средства. Едва тогава изплакнете с вода.

2. Силно търкане, за да се почистят порите в дълбочина. Грешка! Така лицето се зачервява и кожата се дразни. По-добре нанесете почистващото средство равномерно върху влажно лице и с четка за сапунисване правете кръгообразни движения по брадата, носа и челото. Пазете очите.

3. Достатъчно е да се почиства само вечер. Грешка! Вечерното почистване е важно, но сутрин върху лицето има остатъци от нощния крем и люспички кожа. При мазна кожа или силно потене използвайте почистващ гел. В останалите случаи – тоалетна вода или тоник без спирт.

4. За да бъде кожата нежна, всеки ден се прави пилинг. Не. Достатъчно е един-два пъти седмично. При чувствителна кожа – веднъж на 14 дни.

5. Горещата вода подобрява ефекта на почистването.
Грешка! Горещата вода изсушава кожата. Ако след тоалетно мляко или почистващ крем измиете лицето с гореща вода, ще отмиете много защитни вещества. Ще се лишите и от освежаващия ефект, гарантиран от студената вода.

6. Сапунът изсушава кожата. Само ако не отмиете напълно сапунената пяна. При мазна кожа използвайте детски или специални тоалетни сапуни за почистване на кожата на лицето.

7. Тоникът е излишен. Напротив. Няма по-добър финал за почистване и за стабилизиране на кожата. При суха или раздразнена кожа той трябва да съдържа малко или никакъв алкохол и по-голямо количество освежаващи растителни екстракти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара