Той е на приблизително 2 милиарда години. Древен по произход, но изключително модерен и ценен като средство за лечение. Неговото име е шунгит – камък, който може да се намери само на едно място – в местността Шунга, намираща се в руската част на Карелия. Именно от там произлиза и неговото име.

И въпреки че има спорове сред учените за това как древният камък се е появил на земята ( според някои той се е формирал още в дълбока древност на дъното на океана, според други – се е появил на земята чрез метеорит ), за едно те са единодушни – невероятните му свойства го определят като лечебното чудо на 21 век. Минералът, който намалява до безопасни норми вредните въздействия върху здравето на човека на опасните излъчвания от телефоните, компютрите и електроуредите у дома.

Защо този камък е толкова мощен и ценен?

Шунгитът, състоящ се предимно от чист въглерод, е единственият природен минерал, който съдържа в малки дози фулерени – молекулярни образувания на въглерода, които действат като силен антиоксидант. Още при откриването на минерала в Русия, през 1700 година, се наблюдават изключително ползотворни резултати от неговата употреба. Защото – естествените фулерени не просто намаляват концентрацията на свободни радикали като не им позволяват да атакуват организма ни, но действието им е по-силно и дълготрайно, отколкото при другите антиоксиданти.

Минералът шунгит е с многобройни

лечебни ползи за здравето. 

Освен мощен антиоксидант, този древен камък предпазва от негативна енергия и спомага за постигането на емоционален баланс и добро настроение. Минералът е ценен помощник при всякакви неразположения. Фулерените в този древен камък пречистват водата и я насищат с лечебна сила. Неслучайно, учените, които изследват фулерените, печелят Нобелова награда за откритията си – заради изключителните ползи за човечеството.

Как да го използваме правилно?

Вариантите са няколко, но най-разпространеният е Шунгитовата вода. След като се закупи шунгита, той трябва да сде накисне известно време във вода, поне 3 часа. За да предаде на водата лечебните си свойства, най-добре минералът да се постави в стъклен или керамичен съд. Важно е да се пият поне 2-3 чаши вода на ден.

Ако искате да се предпазите от електромагнитните влияния на електрическите уреди у дома, както и от облъчването от компютрите в офиса, купете си пирамидата от шунгит, тя е силно средство за защита от вредните излъчвания от всякакви  изобретения на съвременната цивилизация.

Както вече стана ясно, тови древен камък се използва и за балансиране на енергите и премахване на лошите влияния. Затова може просто да държите шунгита у дома или на работното си място, както и да си купите някакво бижу с него. Така, лечебното чудо на на 21 век ще е ваш постоянен мощен пазител.

Шунгит може да закупите от ТУК.

Статията има изцяло информационен характер и не замества консултацията  с лекар. 

Facebook Twitter Google+