L’Oréal представи последните си технологични иновации в областта на красотата на Viva Technology 2024 – най-голямото европейско технологично събитие, което се провежда от 22 до 25 май в Париж.

Derma-Reader на Kiehl’s

Сред иновациите са нови методи за диагностика на кожата и косата, личен асистент за красота и лаборатория за генериране на съдържание, управлявани от генеративен AI, устойчиви сешоар за коса и микротерапия за кожа, както и реалистична технологична платформа, подобна на човешката кожа, за научни изследвания.

Технологичните иновации на L’Oréal се разработват с помощта на най-съвременни технологии, изкуствен интелект и биопринтиране, което позволява на компанията да създава прецизни и персонализирани решения, подобряващи стандартите на красотата и грижата за кожата. С амбициозната си научноизследователска работа и нови партньорства с водещи технологични компании и стартъпи, L’Oréal не просто разширява границите на възможното в козметичната индустрия, а ги пренася в бъдещето.

Посетителите на изложбената зона на L’Oréal на Viva Tech могат да се запознаят с иновациите в областта на красотата, включително:

Технологии за красота на потребителите

Derma-Reader на Kiehl’s е иновативен инструмент, който използва технология за клинични изображения, за да оцени кожата, като измерва над 11 характеристики на кожата както на повърхността, така и в дълбочина, предоставяйки детайлна оценка. Според тези данни, Derma-Reader препоръчва подходящи съставки и дава съвети за начина на живот в допълнение към целенасочена процедура, която да се добави към ежедневната грижа за кожата на клиента.

RENERG: RENERGIE NANO-RESURFACER 400 BOOSTER на Lancôme

RENERGIE NANO-RESURFACER 400 BOOSTER на Lancôme е козметично устройство, което е специално разработено, за да увеличи проникването на козметични продукти в роговия слой на кожата и да подсили действието им. Това устройство се захранва от пробивна патентована наночип технология, съставена от повече от 400 ултрапрецизни нанокончета за клинично тествани резултати у дома.

Beauty Genius на L’Oréal Paris е личен асистент за красота, използващ Gen AI, който предлага на своите потребители персонализирана диагностика и препоръки, позволявайки на потребителите да научат всичко за красотата лесно и достъпно.

Beauty Genius на L’Oréal Paris

AirLight Pro на L’Oréal Professionnel е революционно устройство за сушене на коса, което не само е по-благоприятно за косата, но и за околната среда. Устойчивият сешоар спестява до 31% енергия. Разработено както за професионалисти в областта на красотата, така и за употреба у дома, AirLight Pro използва инфрачервена светлина и високоскоростен въздушен поток, за да изсуши косата ефективно. Този процес помага за подобряване на качеството на косата, като я оставя гладка и блестяща за всеки потребител.

AirLight Pro на L’Oréal Professionnel

My Hair [iD] Hair Reader на L’Oréal Professionnel е иновативен анализатор на цвета на косата, който използва изключително прецизна оптика за анализиране на състоянието на косата. Той измерва цвета на косата, включително естествения цвят и цвета на дължините, процента на сивите коси, диаметъра и плътността на косъма. Базирайки се на тези данни, Hair Reader предлага на потребителите персонализирани препоръки за правилния цвят на косата, гарантирайки уникални резултати всеки път.

My Hair [iD] Hair Reader на L’Oréal Professionnel

Козметични технологии за индустрията

Skin Technology: Повече от 40 години L’Oréal предвожда разработката на реконструирана човешка кожа с помощта на най-съвременните модели за биологични и дерматологични изследвания. Skin Technology на L’Oréal обединява най-доброто от биологията, механиката и електрониката, създавайки многообразни модели за тестване, които реалистично имитират сложността на човешката кожа. Иновативната технология може да имитира състояния като екзема и акне, както и да придобива тен и да се самолекува при нараняване. Това не само ще повиши стандартите за тестване в козметичната индустрия, но и ще предостави възможност на здравната индустрия, стартиращите предприятия и изследователските институти да се възползват от този опит.

Skin Technology

CREAITECH GenAI Beauty Content Lab: През последните осем месеца CREAITECH, лабораторията на L’Oréal, която използва генеративен изкуствен интелект (GenAI) за генериране на съдържание за красота, използва двигателя на WPP NVidia, както и няколко други водещи езикови и дифузионни модели, и партньори. Като безопасно пространство за експериментиране, групата е тествала над 20 технологии с Gen AI и е организирала десетки семинари с марките си, създавайки повече от 1000 изображения на красотата. Освен това, CREAITECH е пионер в разработването на модели за персонализиране на марки, обучени с основните кодове на всички 37 марки на L’Oréal, за генериране на съдържание, съобразено с тях. La Roche-Posay и Kérastase са първите, които се възползват от тази персонализирана услуга в процеса на създаване на съдържание. Освен това, групата обяви партньорство с Meta и водещи създатели на съдържание, за да продължи да разширява границите на креативността.

CREAITECH GenAI Beauty Content Lab
  • Нови кодове на красотата:

L’Oréal Groupe и Meta представят креативната програма New Codes of Beauty („Нови кодове на красотата“), която цели да насърчи следващото поколение създатели на 3D, AR и AI да изследват нови творчески граници в областта на красотата. Марките L’Oréal Paris, Lancôme и La Roche-Posay са пионери в тази област и активно участват в тази програма, работейки с екип от 30 творци, способни да използват най-съвременните инструменти и техники. Целта на програмта е да насърчи технологичното творчество във възходящата икономика на творците.

  • Цифрова устойчивост:

Като четвъртият по големина рекламодател в света, L’Oréal се ангажира да бъде водеща в индустрията и да насърчава измерването на емисиите на CO2, породени от нашите цифрови дейности, както и идентифицирането на възможности за намаляване на техния екологичен отпечатък. На VivaTech компанията представя три от партньорствата си, които ѝ помагат да постигне цифрова устойчивост на 360 градуса:

– IMPACT+, френският стартъп Sustaintech, който предлага възможност за измерване на въглеродния отпечатък на цифровите медии,

– ADGREEN, партньор на Greentech, който позволява измерването на базовия въглероден отпечатък на изданията за производство на съдържание,

– FRUGGR, френският стартъп, френският стартъп, който предоставя възможност за измерване на въглеродния отпечатък на уебсайта на компанията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара