Осем фестивални дни, изпълнители от 16 държави, две сцени и 29 концерта, така Банско джаз фестивал отбелязва 25 години Банско в джаза!

От 6-и до 13-и август Банско ще бъде в ритъма на джаза 24 часа. Със забележителна и завладяваща програма от активности през целия ден, Банско разгръща програмата на фестивала не само като вечерна, а във целодневна.

Банско джаз фестивал ще подари на жителите и гостите на града една впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма Сцена „Млади таланти“ – всеки ден от 11 ч. в градския парк пак там от 13 ч. – забавни игри за малки и големи от 18 ч. Джаз в града – на различни локации в града ще свирят млади джаз изпълнители, за да подгреят публиката за концертите на голяма сцена на площад Никола Вапцаров. Но има и още – арт базар, тематични кулинарни презентации, изложби и още много. Разбира се, не може да пропуснем и джем сешъните, които носят още много емоции.

Банско джаз фестивал разкрива нови хоризонти не само по отношение на програмата си, но и в това да затвърждава реномето на Банско като световна джаз дестинация. Това доказват не само имената на голямата сцена, но и ангажираността на организаторите да привлекат младите таланти в джаза. В това издание на Банско джаз фестивал, изпълнителите от голямата сцена ще проведат свои майсторски класове с участниците в „Джаз академия“ Банско 2022.

Програмата на Банско джаз фестивал 2022 може да се определи като една от най-впечатляващите в последните години.  Банско джаз фестивал е празник, и този празник ще започне с Ангел Заберски Биг бенд и Милица Гладнишка, РАДЗ бенд, Украйна и Electric Shock, Унгария (6 август).

Ще продължи с Камелия Тодорова и квартет, България; Arpi Alto, Армения и Любомир Денев и Венцислав Благоев, България, T.E.F.T., България (7 август). Проектът Nazdrave на Ediz Hafizoglu, Турция ще даде начало на третия фестивален ден, който ще продължи с Rosalia De Souza, Бразилия (8 август). Забележителните  Marina & The Kats, Австрия, определяни като най-малкия биг бенд и неповторимия глас от Израел Daphna Levy, Израел и Asaf Sarkis, Великобритания и Венцислав Благоев, Михаил Иванов, България ще представят напълно нов проект на 9 август. Новите проекти и колаборации продължават и на (10 август) –  Soulcrane, Германия и Димитър Льолев, България; както и феноменалният Igor Willcox квартет, Бразилия. Програмата продължава с групата АРИФА, Нидерландия, която включва музиканти от четири различни страни, които ще представят най-новия си албум, както и легендарния пианист Кърк Лайтси, САЩ (11 август). Петъкът ще бъде разтърсващ с История на джаза – 30 години Нов български университет, България; колаборацията Христо Вичев & JP3, САЩ – Българи и разбира се, Billy Cobham и испанският му контингент, Панама (12 август). Закриването ще е запомнящо се с участието на  Гвардейски представителен духов оркестър, България, италианската джаз звезда Ada Montellanico квартет, Италия и пленителният Salvador Sobral, Португалия, победител в Евровизия 2017. (13 август).

Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фестивал https://banskojazzfest.bg или на страницата във Facebook – www.facebook.com/BanskoJazz.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара