С времето кожата, косата и ноктите ни биват увредени от вредното въздействие на околната среда. Протичащите процеси в тялото ни могат да доведат до странични ефекти върху тези структури. Така, с изтичането на годините, постепенно започваме да забелязваме по лицето си (и не само) признаците на стареенето. В борбата с него са впрегнати множество ресурси. Не е открита универсална формула, която да се справи с тези признаци на отминаващото време. Въпреки това имаме различни хранителни добавки, комбинацията от които може да ни помогне да се преборим с тези белези на годините. Коя комбинация обаче е най-добрата? Е, нека видим.

хранителни добавки за красота

Колаген

И отново колаген. Няма никакво съмнение, че той е сред най-добрите хранителни добавки, които противодействат на признаците на стареенето. Това е сред най-ефективните вещества, които могат да способстват да се предпазим от тези бойни белези от изминалите години. С отминаването на времето, количеството колаген в тялото ни намалява. Това дава редица ефекти, най-видимият на външен вид от които е появата на бръчки. Освен това обаче липсата му води до косопад, чупливи нокти, изтъняване на кожата, болки в ставите и др.

Съответно, приемът на хранителни добавки с колаген може да съдейства при намаляването на белезите на остаряването и за запазването на младостта, свежестта и здравето на кожата ни. Колагенът обаче дава и редица други полезни функции, сред които са подпомагане здравето на костите, мускулите, зъбите.

Можем да избираме измежду редица продукти, включително колаген за пиене. Отлични ефекти дават продуктите, които съчетават в себе си всички шест типа колаген за по-цялостно въздействие върху организма ни.

Биотин

Или още витамин В7. Познат и като витаминът, който отговаря за красотата ни. Взима участие в редица процеси в тялото. Някои от тях са свързани с образуването на колаген и кератин, които са от значение за здравето на косата, кожата и ноктите. Включително се препоръчва за прием при някои кожни проблеми, включително акне. Способства за намаляване отделянето на себум и неговата регулация. Осигурява важни ползи за здравето на кожата и косата – например, може да се използва като биотин за коса за по-здрави косми. Приемът му като хранителна добавка въздейства върху запазването на красотата ни, но също способства и за редица метаболитни процеси.

Хиалуронова киселина

Със сложен химичен строеж (и още по-сложна химична формула), хиалуроновата киселина представлява вид въглехидрат. Една отличителна характеристика на хиалуроновата киселина е че способства за задържане на водата в тялото. Хиалурон се съдържа предимно в кожата, а също във венците, ставите, костите, очите и на други места из тялото. Хиалуроновата киселина обаче се произвежда от организма ни в по-малки количества с напредването на възрастта. Недостигът ѝ води до образуване на бръчки и други признаци на стареене. Съответно, допълнителният ѝ прием е от значение за поддържане на здрави коса и кожа.

Хиалуронова киселина се съдържа в множество видове козметични продукти. Тя е една основна съставка в козметичната индустрия. Но фармацевтиката се е погрижила да имаме достъп до хиалурон и под формата на хранителна добавка. Това ни дава шанс да се възползваме от пълните ѝ свойства на ниво цялостен организъм.

Комбинацията

Всеки от продуктите действа в определена посока на работа по отношение грижа за красотата и здравето ни. Комбинацията от трите може да даде изключително добри резултати. Приемът на колаген, вит. В7 и хиалурон осигурява подхранване на косата, кожата и ноктите. Приемът им под формата на капсули води и до по-генерализирани ефекти в организма (а не само локални върху кожата). С тях кожата ви ще е по-еластична, по-здрава и по-хидратирана. Те способстват за здравето ѝ, за осигуряване на пълноценните ѝ функции и за красотата ни, разбира се. Забавят и прикриват признаците на стареене и ни дават по-сияйна визия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара