Настъпва края на календарната година. Бързо и неусетно в месец декември се намираме най-мислещи, търсещи, надяващи се и смирени. Сякаш бавно пресяваме изминаващата година през себе си, като низ от върхове и падения, обич и разочарования, здраве и болка, вяра и безверие, търсене и намиране. Месецът с най-студените температури навън и най-топлите празници през годината, обикновено има отговорността да свързва и намира път между отчаянието и надеждата, омразата и любовта, обидата и прошката. Такъв е декември. Вълшебен, уютен и щедър.

Нека благодарим на цялото време назад за всичко, с което ни дари и научи. Нека оценим възможността сега да четем, чувстваме и мислим. Нека оправдаем грешките си и нека простим на онези, които ни обидиха и нараниха. Нека с добро оставим всичко, което пожела да се отдалечи от нас и нека отворим обятията си за новото време. Оцветете месеца с обич, отдаденост и вяра. Нека е!

Красиво и тържествено още на 4-ти декември Нептун ще ни дари надежда, като напусне своята ретроградна фаза и бавно, но сигурно се отправи на директно пътуване в знак Риби. Това ще ни донесе повече бистрота в плановете, ясна посока и попътен вятър в делата.

На 29-и декември, Меркурий навлиза в ретроградна фаза в последните градуси на знак Козирог. Насладете се на празниците и отложете плановете си след 22-ри януари 2023 г.

Сайтът на астролог Венета Матева 

На 8-и декември можем да очакваме Пълнолуние в знак Близнаци, на 16 градуса в знака. Тази фаза на луната ще ни кара да обмислим отношението си по темите свързани с оста Близнаци-Стрелец. Това са темите свързани с

малките знания и големите открития,

информацията и уменията, кратките и дългите пътувания, делата и резултатите.

На 23-ти декември, ще се насладим на вълшебното Новолуние, на 1 градус в знак Козирог.  Време ще е за нови планове, структуриране на идеи, желание за професионални успехи и амбиция за покоряване на нови върхове. Това новолуние ще ни даде възможност с любов, сили и кураж да си пожелаем повече разбиране и подкрепа на работното място. Да успяваме, да имаме смелост, да бъдем добре оценени, да имаме възможности и да се развиваме.

Говорейки за сили, енергия, лично удовлетворение и надежда ще погледнем към Слънцето.

До 21-ви декември,

Слънцето ще носи надежда

и повече успех за родените във втора и трета декада Овни, Лъвове и Стрелци. Няма да подмине със своите подаръци и родените под втора и трета декада Везни и Водолеи. Всички те ще се радват на повече подкрепа в плановете, добро настроение и лично удовлетворение. Повече почивка без излишно натоварване трябва да си позволят родените във втора и трета декада Близнаци, Деви и Риби. За тях ще бъде разумно да извършват рутинните си задължения и да избягват нови начинания.

След 21-ви декември, Слънцето ще носи лекота, късмет и напредък в делата на родените в първа декада Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те могат да очакват реализирани планове,

повече спокойствие и хармония

в делата. Отдадени на почивка и рутина трябва да бъдат родените в първа декада Овни, Раци и Везни. Те трябва да използват периода за да довършат започнатите дела и да обърнат внимание на собствените си интереси.

Говорейки за комуникация, движение, информация, разбирателство, срещи и дела ще се обърнем да видим какво ни предлага Меркурий.

До 7-и декември, любопитния младеж ще гостува в знак Стрелец. Това ще донесе раздвижване в делата, успешни срещи и преговори на родените в трета декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. До 7-и декември, предпазливи и търпеливи в преговорите трябва да бъдат родените в трета декада Близнаци, Деви и Риби.

Между 7-и и 27-и декември, Меркурий ще носи късмет, лекота и

успехи на всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби.

Периодът ще е прекрасен за срещи и разговори в бизнес и личен план. В този период внимателни в преговори и срещи трябва да бъдат всички Овни, Раци и Везни. Те трябва да четат внимателно договорите, които подписват както и да бъдат търпеливи в преговорите си.

В последните 3 дни на месеца, Меркурий навлиза в ретроградна фаза и е възможно да обърква плановете ни. Периодът до 22-ри януари 2023 г. е подходящ за ревизия на плановете и организиране на новата година.

В търсене на любов, разбирателство, хармония, финансови възможности и успехи в личен и професионален план нека се обърнем към даровете на Венера.

До 10-и декември, нейно величество Венера,

ще дарява обич,

разбирателство и хармония на родените в трета декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. До тази дата бавни и последователни в ходовете си трябва да бъдат родените в трета декада Близнаци, Деви и Риби. Те трябва да се въоръжат с търпение и да бъдат последователни в делата си.

След 10-и декември, на щастие и хармония ще се радват всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те могат да очакват напредък в делата и нови запознанства. По това време предпазливи в преговорите и

внимателни в отношенията

трябва да бъдат всички Овни, Раци и Везни. Тях съветвам да отложат важните си срещи и да избягват конфликтни ситуации.

Ако търсим енергия, заряд, бързо развитие и мотивация трябва да погледнем към Марс.

Огненият младеж през целия месец ще остане ретрограден в знак Близнаци, между градусите 18 и 9.

В професионален план, обратното движение на планетата може да носи забавяне на плановете и реализацията на проектите. Обърнете внимание на детайлите и преразгледайте стратегията си и начина на реализация на онова, което ви е важно. В емоционален план, ретроградния Марс дава усещането за объркване, безсмислие и загуба на надежда. Отклонете вниманието на амбициозния младеж с четене, писане, рисуване, танцуване и общуване. В личен план периодът е подходящ за споделеност,

откритост и искреност.

Времето на ретрограден Марс в Близнаци е изключително благодетелно за измами, разпространяване на лъжи, открадване на лични данни, хакерски атаки и фишинг. Имайте предвид това и преразгледайте защитите си на мобилните устройства. Бъдете предпазливи в нови отношения и ангажименти.

На 30-ти декември, Юпитер окончателно ще напусне знак Риби и ще се отправи на вълнуващо пътуване в знак Овен в следващите шест месеца. Това ще носи много щастие и успехи на знаците Овен, Лъв и Стрелец.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара